MENÜ

Trabzonspor camiası takipte! Yerel medya iddialara geniş yer verdi

Trabzon Barosu’nun Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve bazı TFF yöneticileri hakkında yaptığı başvuru Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini de harekete geçirdi. Kulüp hukukçuları suç duyurusunu takibe başlarken, yerel medya iddialara geniş yer verdi.

Trabzonspor camiası takipte! Yerel medya iddialara geniş yer verdi

Alanyaspor - Trabzonspor maçında yaşananlar gündemi meşgul ederken, Trabzon barosunun önceki gün yaptığı suç duyurusu da yakından izlenmeye başlandı. Trabzon barosu genel sekreteri Duygu Keleş Aydın imzası ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ve kabul gören suç duyurusundaki iddialar yerel basını ayağa kaldırırken, Trabzonspor yönetimi de bu flaş gelişmeye kayıtsız kalamadı. Kulüp hukukçularının kabul edilen suç duyurusu ile ilgili gelişmeleri takibe başlayacağı ifade edilirken, sürecin yönetim kurulu tarafından da yakından izleneceği öğrenildi.

Haberin Devamı

28 haftanın 9'unda...

Yerel basın ise yapılan suç duyurusuna geniş yer verdi. Başvuru dilekçesinde Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yanı sıra TFF Başkanvekili Mehmet Baykan ile TFF kurullarında Gümüşdağ ve Başkan'a yakın olduğu ileri sürülen hukukçular ile ilgili iddialar yerel gazetelerde geniş yer buldu. Yine bazı hakemlerle ilgili ileri sürülen iddialar sonrası soruşturma sürecinde yapılacak savunmalar ve yapılacak açıklamaların da yakından takip edileceği ve dosyaya gireceği ifade ediliyor. Bununla birlikte; Hüseyin Göçek'in bu sezon 28 haftanın 9'unda Trabzonspor'un şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Başakşehir’in maçlarında görev yaptığının iddia edilmesi de Trabzonspor yönetiminde büyük rahatsızlık ifade ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

YEREL BASIN NE YAZMIŞTI?

Trabzon Barosu tarafından yapılan 3 sayfalık şikayet dilekçesinde, Göksel Gümüşdağ'ın içerisinde olduğu ileri sürülen suç örgütünün bazı maçları manipüle ettiği ileri sürülmüş ve o maçlarla ilgili şüphelere şu şekilde yer verilmişti:

2018-2019 sezonu: Galatasaray-Konyaspor maçı. İddiaya göre VAR uyarısına rağmen Hüseyin Göçek, görüntülü inceleme yapmamış ve Konyaspor lehine verilen penaltıda ısrarcı olmuştu. Skor: 1-1.

2019-2020 sezonu:

Gençlerbirliği- Trabzonspor maçı. Sörloth'a atılan ısrarlı tekmelere rağmen Norveçli oyuncu tepki gösterince Hüseyin Göçek, kırmızı kartını Sörloth'a çıkarmıştı.

2019-2020 sezonu:

Sivasspor-Başakşehir maçı. Sivas lehine çok net bir penaltı kararı atlanmış, VA R incelemesi yapılmamıştı. Maçın hakemi Halis Özkahya'ydı.

2019-2020 sezonu: Gaziantep-Trabzonspor maçı

Trabzonspor'un attığı gol, pozisyon öncesinde Abdülkadir'in faul yaptığı gerekçesiyle Halis Özkahya tarafından yapılan VAR incelemesiyle iptal edilmişti. Skor: 1-1.

2019-2020 sezonu:

Başakşehir-Trabzonspor maçında Skrtel'in penaltıya sebep olduğu ileri sürülen hareket, VAR tarafından incelenmemişti. VA R hakemi Mete Kalkavan'dı. Skor: 1-1.

2019-2020 sezonu:

Ankaragücü-Başakşehir maçı. Ev sahibi 1-0 önde iken attığı gol hakem Hüseyin Göçek tarafından iptal edildi. Skor: 1-2. Ertesi gün Galatasaray-Gaziantep maçında atılan aynı gol geçerli sayıldı.

Haberin Devamı

MİNİ YORUM | OLCAY ÇAKIR

Bundan sonrası yargının takibinde

Türk futbolunda dönem dönem çok önemli 'eşik' konular oldu. Bu da onlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. İddialar ve iddiaların gerçeklik durumu elbette yargının konusu olarak karşımızda. Özetle bundan sonrası yargının konusu. Bekleyelim görelim...

Kırılma yaşanmamalı

Burada son 6 maçlık periyotta Trabzonspor’un durumu ne olacak sorusu önemli. Bu konuların dışında kalıp, liderden 2 puan geride olup; saha içinde nasıl bir reaksiyonu olacak Trabzonspor’un? Yönetim ve teknik ekibin bu anlamda işi ve sorumluluğu büyük... Kaybedilenin sadece liderlik olduğu dönemde kırılma yaşanmaması gerekiyor.

Şampiyonluğun şifresi...

Saha içinde ve saha dışında camia bilinciyle büyük bir senkronizasyonun şart olduğu geçmiş şampiyonluk dönemlerinin şifresi adeta. Şampiyonluk yarışlarında liderin avantajı bazen sadece puan olaraktır. Trabzonspor yeter ki lideri takipten vazgeçmesin. Diğer konuların takibi yargının ve yönetimlerin konusu...

YORUM YAZ