MENÜ

Trabzonspor - Burak Yılmaz krizinde ipler kopma noktasına geldi

Trabzonspor - Burak Yılmaz krizi iyice büyüdü ve ipler kopma noktasına geldi. Burak’ın sözleşmesindeki tüm detayları açıklayan Trabzonspor, “Sürekli ihtarlar üzerinden parasını talep etmesini anlamlandıramıyoruz. Yaşanan süreçte sabır, anlayış ve aidiyet örneği gösteren diğer futbolcularımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Trabzonspor - Burak Yılmaz krizinde ipler kopma noktasına geldi

Burak Yılmaz’ın 850 bin Euro’luk alacağı için kulübe ihtar göndermesi üzerine ipler iyice gerilirken, Trabzonspor’dan bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Burak’ın sözleşmesindeki tüm detayları açıklayan Trabzonspor, “Sürekli ihtarlar üzerinden parasını talep etmesini anlamlandıramıyoruz. Yaşanan süreçte sabır, anlayış ve aidiyet örneği gösteren diğer futbolcularımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Eski yönetimin Burak için Beijing Guoan ile 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ve 2 milyon Euro bonuslar karşılığında anlaştığı hatırlatılırken, yıllık ücreti 3 milyon 550 bin Euro olan Burak Yılmaz’ın kadroda olup olmasına bakılmaksızın her 1 puan başına 12 bin 500 Euro kazandığı belirtildi.

Açıklamada özetle şöyle denildi:

‘O gün ihtar yolladı’

“30 Nisan 2018’de futbolcularla görüşen yönetim kurulumuz, ödemelerin 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtmiş. 3 gün gecikme ile Burak Yılmaz’a da 1 milyon 76 bin 500 Euro ödeme yapılmıştır. Burak Yılmaz’ın 15 Mayıs 2018 günü noter üzerinden gönderdiği ihtar o akşam elimize ulaşmış ve kendisi toplam 2 milyon 387 bin 500 Euro’luk alacağını talep etmiştir. Kulübümüz kalan 1 milyon 315 bin Euro’yu 18 Haziran’da hesabına yatırmıştır.”

Haberin Devamı

‘Hakkını istemesi doğal’

“Elbette futbolcunun alacağını istemesinden daha doğal bir durum yoktur ancak dövizde yaşanan dalgalanma nedeniyle hem ülkemizin hem de kulübümüzün içinde bulunduğu zor şartlarda ödemelerde gecikmeler yaşanabilmektedir. Hal böyleyken Burak Yılmaz gibi, kulübümüzde şampiyonluk yaşamış, burada ’yeniden’ doğmuş ayrıca takım kaptanlığı yapan birisinin (ödemeleri belirli bir denge ve rutine oturtma gayretimize rağmen) sürekli ihtarlar üzerinden parasını talep etmesini anlamlandıramadığımızı vurgulamak isteriz.”

‘180 milyon TL ödedik’

Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak 4 aylık süre zarfında yaptığımız 180 milyon liralık ödeme ve sonrasında gerçekleşen ödemelerden görülecektir ki kulübümüzün geçmişten gelen borçlarını büyük bir kararlılıkla azaltmaya çalışmaktayız. Bu vesileyle ekonomik, sosyal ve idari olarak normalleşme trendi gösteren kulübümüzün hala 1 milyar lirayı aşan bir borç yüküyle karşı karşıya olduğunu hatırlatır, yaşanan bu süreçte büyük bir sabır, anlayış ve aidiyet örneği gösteren diğer profesyonel futbolcularımıza da bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.”

Haberin Devamı

Yönetimin sabah yaptığı açıklamanın ardından Burak Yılmaz da sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Yıldız futbolcu, “Sürekli herkes konuşuyor ve ben hayretle dinliyorum. Aslında herkes bu olayın para ile alakası olmadığını çok iyi bilmesine rağmen nedense gerçekleri söylemiyor. Para ile alakalı bir durum olsaydı geçen sene de tavrım bu olurdu fakat geçen sene değil federasyona başvurmak, tek kelime para konuşmadım ve kulüp için de neler yaptığımı çok iyi biliyorsunuz. Bu duruşumdan asla vazgeçmeyeceğimi de bilmenizi ister, saygılar sunarım” dedi.

Taraftardan tam destek

Trabzonspor’un dün yaptığı antremanda tesislere gelen taraftarlar Burak’ı tribünlere çağırdı, yıldız oyuncu da bu çağrıya alkışla karşılık verdi.

Beklenen oldu kaptanlık gitti

TFF’ye başvurusu sonrası Burak’ın kaptanlığının alınıp kadro dışı bırakılacağı iddia edilmişti. Dün akşam 2. kaptanlıktan alınan yıldız oyuncunun takımdaki durumu daha sonra belli olacak.

Haberin Devamı

28.75 milyon TL kazandırdı

Süper Lig’de geride bıraktığımız sezon 25 maça çıkan Burak, 16 maçta skora katkı sağladı. Toplam 23 gol attı. Burak Yılmaz’ın ağları havalandırdığı 10 maçta Trabzonspor galibiyete uzanırken, 5 mücadelede de rakipleriyle berabere kaldı. TFF’nin geçen sezon galibiyetlere 2.3 milyon TL, beraberliklere de 1 milyon 150 bin TL ödül verdiği göz önünde bulundurulursa, Burak Yılmaz performansıyla Trabzonspor’a geçen sezon 28.75 milyon TL kazandırdı.

Kime faydası var?

Trabzonspor’u yönetenlerin Burak Yılmaz’ı bir anlamda taraftarın önüne atan açıklaması malum... Orada özellikle de vurgulanan ve kalın harflerle altı çizilen, diğer oyunculara teşekkür bölümü entresan. Eğer Burak’tan vazgeçmiş bile olsanız bu açıklamanın, bu süreci doğru yönetememenin kime, özünde de Trabzonspor’a ne faydası var.

Bugün çok küçük meblağların bile dert olduğu kulüpte siz oyuncunuza sözleşmesinde yazan şartları yerine getirmek zorundaysanız çok daha iyi bir iletişim sağlasanız hem para hem de bir futbolcu kazanmaz mısınız?

Haberin Devamı

Karaman’ı da zorlar

Burak özetle ne diyor... Bu iş para işi değil diyor.

Bu söz, Burak Yılmaz’ın yönetimin yaptığı açıklamaya verdiği tepkinin özeti. Süreci yakından takip eden biri olarak ben de aynı düşüncedeyim. Bu iş iletişimsizlik, süreci doğru yönetememe işi. Ve maalesef bu işin kazananı olmaz.

Trabzonspor markası evet, her şeyin her oyuncunun üstündedir. Ancak siz elinizdeki değeri transferin son günlerinde arayıp kabul edilmeyecek üsluplarla konuşursanız, Burak ile hiç iletişim kurmamış kişileri devreye sokarsanız, olmayacak teklifler yapıp, herkesin bildiği pazarlıklardan haberiniz yokmuş gibi davranırsanız bu işin geleceği nokta budur.

Şimdi sadece Burak özelinde değil, teknik direktör Ünal Karaman noktasında da hocanın kucağına böyle bir sorun bırakıldı. Şu andan itibaren geri dönüşü olunmayan bir periyoda girilmiş durumda.

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ