MENÜ

Trabzonspor Akyazı'da kara hazırlanıyor

Yarın akşam oynanacak Trabzonspor-Göztepe maçında sağanak kar yağışı beklenirken, Medical Park Stadı’nda ciddi önlemler alındı. Stadyum direktörü Alparslan Özdemir, “Zeminde sürekli güneş ışığı panellerini çalıştırıyoruz. Alttan ısıtma aktif. Her türlü hazırlığı yaptık” dedi.

Trabzonspor Akyazı'da kara hazırlanıyor

TFF hava şartları nedeniyle alt liglerdeki tüm karşılaşmaları ertelenen, yarın akşam oynanacak Göztepe maçında da Trabzon’da sağanak şeklinde kar yağışı bekleniyor. Medical Park Stadı’nda zeminle alakalı ciddi bir hazırlık var. Stadyum direktörü Alparslan Özdemir, çalışmalarla ilgili FANATİK’e bilgi verirken, “Güneş ışığı panellerini sürekli çalıştırıyoruz. Alttan ısıtma zaten aktif. Bunlar aslında mevcut olan karı, hafif yağarsa eritir. Son yıllarda buraya düşen kar yağışına bakarsak sorun olmadı. Ancak biz her türlü önlemimizi aldık, ekiplerimiz de hazır” dedi.

Haberin Devamı

SİS firmasının saha bakım sorumlusu Melihşah Özdemir ise zeminle alakalı teknik detayları aktardı.

‘Çizgiler kırmızı olacak’

Özdemir, “Ocak’ta Rize’de oynanan maç kar nedeniyle tatil edildiğinde, aynı gün Akyazı’da yağış olmamıştı. Dağ tarafından gelen kar stada vurmuyor. Ancak denizden gelirse durum farklı. Afet durumunda kar yağmadığı sürece sıkıntı olmayacaktır. Diğer şekilde yapacak bir şey yok. Çizgileri zaten direkt kırmızıya boyayacağız maç öncesi. Zemini bozmaması için küreme araçlarını kullanma taraftarı değiliz, ancak yine de hazır şekilde olacak. İnce karı dağıtmak için drag-matt dediğimiz, çelik hasırlar mevcut. Ayrıca vakumlama sistemi var zeminin altında. Yoğun yağışta zeminin üstündeki suyu emerek, drenajlara pompalıyor” dedi.

Haberin Devamı

Safa Can Konuksever

YORUM YAZ