MENÜ

Trabzonspor 1-0 Bursaspor

Trabzonspor ile Bursaspor Süper Lig mücadelesinde karşı karşıya geldi. Mücadeleden 1-0'lık skorla galip çıkan Karadeniz ekibi oldu.

Trabzonspor 1-0 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, Avni Aker'de Bursaspor'u ağırladı. Oldukça düşük tempoda geçen karşılaşmadan Karadeniz ekibi Erkan Zengin'in attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

Böylece Bordo Mavililer, Süper Lig'e 3 puanla başladı ve Şota da Trabzonspor'un başında ilk 3 puanını kazandı.

Erkan Zengin gol perdesini açtı

Maçın 67. dakikasında sahneye Erkan Zengin çıktı ve takımını 1-0'lık galibiyete taşıdı. Erkan Zengin geçen sezon Trabzonspor'un en çok tartışılan isimlerinden biriydi.

Maçın ikinci yarısında da iki ekip tutuk bir görüntü sergiledi. 2. yarının ilk 15 dakikalık kısmında takımlar gol pzosiyonuna girmekte oldukça zorlandı.

İlk yarı sonunda gerginlik


Avni Aker'de oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçının ilk yarısı sona ererken şok bir olay meydana geldi.

Trabzonspor'da Özer Hurmacı ile Carl Medjani ilk yarının bitiş düdüğü ile birbirlerini üzerine yürüdüler. Araya giren Trabzonsporlu takım arkadaşları ikiliyi ayırdıktan sonra tüm oyuncular soyunma odasına gitti. Özer Hurmacı'nın oldukça agresif olduğu gözlendi.

Trabzonspor gole çok yaklaştı


Maçın 37. dakikasında Erkan Zengin'nin pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Stephane M`bia bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Mert sağ üst köşeye uzanıyor ve bu topu çıkarttı. Trabzonspor'un bu dakikaya kadar bulduğu en net gol pozsiyonuydu.

Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan lig mücadelesinde, sıcak havanın da etkisi ile takımlar pozisyona girmekte zorlanıyor. Her iki ekipte topu orta alanda tutmaya çalışarak rakibinin boşluğu arıyor ancak pozsiyon üretmekte zorluk yaşıyorlar.

İlk tehlikeli atak Bursaspor'dan

Maçın 11. dakikasında Bursaspor, Josue ile atağa kalktı. Josue topu yeni transfer Advincula'ya gönderdi. Topla buluşan Perulu futbolcu kaleci ili karşı karşıya kaldı. Kaleye yönelen top direğe çarptı. Karşılaşamadaki ilk gol pozisyonu Yeşil Beyazlılar'dan geldi.

Kadroda sürpriz yapmadı

Trabzonspor yeni sezonun ilk maçında sahasında Bursaspor'u ağırlarken Teknik Direktör Şota Arveladze, kadroda sürpriz yapmadı. Şota, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda edilen maçtaki 11'i sahaya sürdü. Bordo-mavililerde Rabotnicki maçında yedek kulübesinde olan genç kaleci Uğurcan'ın yerine Esteban Alvarado, Deniz Yılmaz'ın yerine de yeni transfer N'doye oturdu.

Onur son anda

Sakatlığı nedeniyle bu hafta 2 antrenmanda yer alamayan Onur Recep Kıvrak ilk 11'de yer aldı. Sakatlığı bulunan Mehmet Ekici maç kadrosunda yer almazken, 18 kişilik kadroya giremeyen Bourceanu ve Musa Nizam, U21 takımının Bursaspor'u 2-0 yendiği maçta forma giydi.

Trabzonspor'un bu sezon transfer ettiği Okay Yokuşlu, Mbia ve Cavanda ilk 11'de sahaya çıkarken, diğer yeni transferler Alvarado, N'Doye ve Alper Uludağ da yedek kulübesinde yer aldı.

Şota'nın ilk maçı

Trabzonspor'da Şota Arveladze, bordo-mavili takımın başında ilk lig maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 maçta takımın başında yer alan Gürcü teknik adam, Bursaspor maçıyla ligdeki ilk sınavını verdi. Bursaspor'da daha önce lig şampiyonluğu başarısı yaşayan Ertuğrul Sağlam da yeniden çalıştırmaya başladığı Bursaspor'la bu sezon ilk resmi maçına çıktı.

Taraftar hayal kırıklığı yarattı

Trabzonspor'da sezonun ilk lig maçına taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Özellikle maraton tribününde büyük boşluklar yer alırken karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftar izledi.
Taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan Türk bayrakları ve bordo-mavili flamalarla takımlarını destekledi. Misafir seyirci tribününde ise 50 kişilik Bursaspor taraftarı yeşil-beyazlı ekibe destek verdi.

Dev pankart

Trabzonspor taraftarları maç öncesi bordo-mavili takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son sezonunu vurgulayan dev bir pankart açtı. Kapalı tribünün çatısından açılan pankartta, Trabzonspor'un şampiyonluk kupalarını kaldırdığı anlar, bazı eski başkanlar ve kulübün ilk binasının fotoğrafları yer aldı. Pankartta, "Burada yazıldı efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadeleri yer aldı. Ayrıca maç başlamadan önce sahada dev Trabzonspor flaması ve Türk bayrağı açıldı.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Şota Arveladze, şu isimleri ilk 11'de sahaya sürdü:

Onur, Cavanda, Mustafa Yumlu, Medjani, Costant, M'Bia, Okay, Yusuf, Özer, Erkan Zengin, Cardozo.

Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam'ın 11'i ise şu şekilde:

Mert Günok, Erdem, Tomas Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behich, Şamil, Jorquera, Advincula, Emre, Josue, Sercan.

Haberin Devamı
YORUM YAZ