MENÜ

Trabzonspor 0-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor'u Mario Gomez ve Olcay Şahan'ın golleriyle 2-0 mağlup etti ve ligde liderliğe yükseldi.

Trabzonspor 0-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı. Mücadele hakem Bülent Yıldırım'ın işareti ile başladı.

Maçın ilk tehlikeli atağı Trabzonspor'dan geldi. Beşiktaş yarı sahasında seri paslar yapan Trabzonspor'da Marin'İn pasında ceza sahasında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın şutu üstten auta çıktı.

BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ

Trabzonspor 0-2 Beşiktaş



12. dakikada Gomez ceza sahasında topla buluştu. Vuruşunda top savunmadan döndü. Gomez Mustafa yumlu'nun elle müdahale ettiğini ifade ederek penaltı bekledi ancak hakem korner kararı verdi.

Kontrolü ele alan konuk takım Beşiktaş, 15. dakikada Oğuzhan'ın şutuyla ilk tehlikeli atağını geliştirsi. Genç futbolcunun ceza sahası dışından şutunu kaleci Esteban kornere çeldi.

17. dakikada Quaresma'nın Necip ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda topu Yusuf kaptı. Yusuf'un müsait pozisyonda şutu üstten dışarı çıktı.

Bu arada maçtan önce belinde ağrı hisseden Beşiktaş'ın kaleci Tolga Zengin, maç içinde de ağrı hissettiğini sağlık ekibine iletti. Siyah-Beyazlılar'ın yedek kalecisi Günay Güvenç ısınmaya başladı.

28. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahası çizgisi önünde Mario Gomez yerde kaldı ve hakem faul kararı verdi. Topun başına geçen Jose Sosa'nın şutu barajdan kornere çıktı. Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda Tosic'in müsait pozisyonda kafa vuruşunu kaleci Esteban kurtardı.

40. dakikada Beşiktaş'ta sol kanatta topla buluşan Kerim Feri'ın içeri katederek şeçktiği şut kaleci Esteban'da kaldı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Beşiktaş'ta belinde ağrıları olan tolga Zengin maça devam edemedi ve yerine Günay Güvenç girdi.

ESTEBAN ÇİZGİDEN ÇIKARDI!

69. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda Atiba'nın kafa vuruşunu Esteban güçlükle çeldi; MArio Gomez kale çizgisinda topu önünde buldu ve vuruşunu yaptı ancak esteban çizgiden çıkarttı.

Trabzonspor 0-2 Beşiktaş



İkinci yarıya her iki takımda tutuk başladı ve pozisyon bulmakta oldukça zorlandı.

MARİO GOMEZ KİLİDİ AÇTI

76. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa sağ kanatta müsait durumda bulunan Quaresma'ya pası verdi. Quaresma'nın güzel ortasında Mario Gomez kafayla topu filelere yolladı ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Golden sonra Oğuzhan maça devam edemedi ve yerine Tolgay girdi.

83. dakikada Beşiktaş'ta golün asistini yapan Quaresma oyundan çıkarken yerine Olcay Şahan girdi.

OLCAY GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI

86. dakikada Tolgay topla ceza sahasında girdi ve topu Olcay'a bıraktı. Olcay'ın şutunda top kalecinin müdahalesine rağmen ağlara gitti ve Olcay ligde 141 gün sonra golle tanıştı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş erteleme maçını kazanarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den aldı.
****************************
Beşiktaş bu akşam, Spor Toto Süper Lig'de 19. haftada oynanması gereken ancak elverişsiz saha koşullarıyla bugüne ertelenen mücadelede Trabzonspor ile karşılaşacak.

Siyah-Beyazlılar'da bu mücadelede, sonradan transfer olan Boyko, Marcelo ve Beck ile sakatlıkları bulunan Gökhan Töre ile Rhodolfo forma giyemeyecek

Oğuzhan sürprizi

Cumartesi günü oynanan Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen ve bu maçta forma giymesi beklenmeyen Oğuzhan Özyakup ise ağrılarının azaldığını ve kendisini iyi hissettiğini teknik Direktör Şenol Güneş'e iletti. Tecrübeli hoca da kendisini iyi hisseden genç futbolcuya 11'de şans verdi. Eskişehirspor maçında sakatlanan ve Çaykur Rize maçında riske edilmeyen Quaresma ise sakatlığını tamamen atlattı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in sahaya sürdüğü 11 şöyle;

Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Necip Uysal, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Kerim Frei, Mario Gomez
Yedekler: Günay Güvenç, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Veli Kavlak, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Serdar Kurtuluş

Trabzonspor:
Esteban, Cavanda, Mustafa, Douglas, Yusuf, Okay, Aytaç, Marin, Erkan, Muhammet, Cardozo
Yedekler: Yavuz, Sefa, Salih, Semih, Ramazan, Melih, Musa


Beşiktaş'tan flaş Vodafone Arena açıklaması!

Haberin Devamı
YORUM YAZ