MENÜ

Trabzon'da GAP Arena isyanı!

Trabzon yöneticisi Aksu, federasyonun Urfa tercihine sert tepki koydu: “GSGM yönetimi işgüzarlık yapıp hazır olmayan stadı aday gösteriyor, Fenerbahçe her şeyden önce haberdar olup yer ayırtıyor. Peki Trabzon taraftarı 850 km yolu nasıl gelecek, olası sıkıntının hesabını kim verecek”

Trabzon'da GAP Arena isyanı!

Türkiye Futbol Federasyonu dün resmi sitesi aracılığı ile Türkiye Kupası Final maçının 5 Mayıs’ta Şanlıurfa GAP Stadı’nda oynanacağını açıklarken, Trabzonspor kanadından sert sözler bu duyuruyu izledi... Bordo-Mavili ekibin önemli yöneticilerinden olan Mahmut Aksu, bu tercihin kendilerini birçok açıdan çok yaraladığını belirtti. İşte bu işin adeta bir emrivaki şeklinde Trabzonspor’a sunulduğunu vurgulayan Aksu’nun gündem belirleyecek sözleri:

Haberin Devamı

‘Akgül’ün işgüzarlığı’
“Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül bu konuda Başbakan’ı yanlış yönlendirmiştir. İşgüzarlık yapmıştır. Yunus Akgül, futbolla alakası olmayan, futbolun Trabzon’da ne anlama geldiğini, dinamiklerini bilmeyen biridir. O statta Türkiye Kupası Finali oynanmaz. O stat hazır değil. Uygunu, her iki takımın da potansiyeli ve şartların uygunluğu açısından İstanbul’dur. Urfa’da maç yapmama gibi bir tercihimiz yok. Lig bitsin İstanbul’daki ekiplerle 4’lü turnuva yapalım ya da kupayı alırsak Süper Kupa oynansın... Ama şimdi Türkiye Kupası’na müsait değil...”

‘Şam’da oynayalım!’
“Başka şeyler de duymaktayız; Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad davet edildiği için Şanlıurfa’da oynanıyor şeklinde. O zaman maçı Şam’da oynayalım! Biz kupanın finalistiyiz ama tüm gelişmelerden neredeyse en son haberimiz oluyor. Rakibimiz Fenerbahçe otel ayırtıyor, organizasyon yapıyor bizim bilgimiz yok. Şimdi uçakta, otelde sıkıntı yaşıyoruz. Tepkimiz zaten buna, kırgınız, üzgünüz...”

Haberin Devamı

‘Taraftarımızı düşünüyoruz’
“Biz yöneticiler vs bir şekilde gideriz, geliriz. Ancak biz bu konuda taraftarımızı düşünüyoruz. Trabzon ile Urfa’nın arası neredeyse 850 km... 15 bin kişilik bir kontenjan ayrılsa, taraftarımız bunun için yollara düşse olası sıkıntıların hesabını kim, nasıl verebilir. Üstelik bir de şimdi bölge halkının yanlış anlasıyla karşı karşıya kalır duruma itiliyoruz. Fakat öyle birşey kesinlikle olamaz. O bölge de bizim bölgemizdir; zira gittik Diyarbakır’da oynadık, en samimi anları yaşadık, yaşattık...”

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ