MENÜ

Trabzon'da 2. Campbell olayı!

Yerel medya, üst üste gelen Song, Sylva, Yattara ve Tjikuzu sorunlarının ardından, “Afrikalı Krizi” haberi yaptı. 'Büyük Şef' yanlış anladı, gazetecilere patladı! Konuyu ırkçılık boyutuna taşıyan Song'un bu tavrı akıllara İngiliz Campbell'ı getirdi.

Trabzon'da 2. Campbell olayı!

1999’un başlarıydı... Dönemin Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, flaş transfer Campbell ile ilgili konuşurken, ‘Yam Yam’ ifadesini kullanmış, ortalık karışmıştı. Yılmaz sert eleştirilere maruz kalırken, konu günlerce kamuoyunun gündeminde kalmıştı. Ve tam 10 yıl sonra bu kez bir Afrikalı oyuncu Trabzonspor’da ‘ırkçılık’ rüzgarı estirdi. Ancak bu kez durum daha farklı gelişti... Her şey yerel medyanın, Kamerunlu Song’un menacerinin kulübü FIFA’ya şikayetini, Senegalli Sylva’nın Trabzonspor’a yönelik ağır eleştirilerini, Gineli Yattara için Başkan Şener’in “Misyonunun sonuna geldi” sözlerini ve son olarak da Namibyalı Tjikuzu’nun, “Gitmek istiyorum” ifadelerini bir çatı altında toplamasıyla başladı. Başlık olarak da “Afrikalı krizi” kullanıldı. Haberi okuyan ‘Büyük Şef’ lakaplı Song da sabah idmanında ortalığı birbirine kattı.

Haberin Devamı

İdmana gazeteyle çıktı
Genelde soğukkanlı tavırları ile bilinen Song, idman sahasına elinde bir gazete ile geldi. Basın mensuplarının bulunduğu yere doğru yaklaşan Kamerunlu, daha sonra gazeteyi buruşturup fırlattı. İngilizce küfürler de ettiği öğrenilen Song’un bu tavrı gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. Kısa süre sonra sportif direktör Ünal Karaman olay yerine gelirken, gazeteciler Karaman’a durumla ilgili tepkilerini ilettiler ve en sonunda tansiyon düştü.

‘Büyük şef’ özür diledi
Yaptığı hareketin kısa sürede farkına varan Rigobert Song, daha sonra basın mensuplarından özür diledi. Bu gerilimli dakikalar yöneticilerin de canını hayli sıkarken, Kamerunlu futbolcuya bundan sonra daha dikkatli ve sakin olması yönünde bazı uyarıların da yapılacağı belirtildi.

YORUM YAZ