MENÜ

Trabzon, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birine hazır!

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birine evsahipliği yapacak olan Trabzon, GYMNASİADE 2016’ya hazır. Yarın (12.07.2016 Salı) düzenlenecek törenle açılışı yapılacak Okul Sporları Olimpiyatları’na 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu katılacak.

Trabzon, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birine hazır!

Trabzon, 11 – 18 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenecek Okul Sporları Olimpiyatları’na (Gymnasiade) ev sahipliği yapacak. En büyük 3’üncü olimpiyat organizasyonu olan ve Atletizm, Yüzme, Jimnastik olmak üzere üç temel branşı bünyesinde barındıran Okul Sporları Olimpiyatları için yaklaşık 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu Trabzon’a gelecek. Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek oyunlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanı sıra Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri hazırlıklarını tamamladı. Karşılaşmalar Trabzon'daki 20 kilometrelik bir alanda bulunan 10 farklı tesiste yapılacak.

Ülkemizden 250 Sporcu Katılacak

Dünyadaki gençler arasında barış, kardeşlik ve dostluk kurmak amacıyla 3 yılda bir düzenlenen Okul Sporları Olimpiyatları’nda ülkemizden yaklaşık 250 sporcu mücadele edecek.

Okul Sporları Olimpiyatları için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tesisler kullanılacak. Bölgedeki tüm tesisler, bakım ve onarımları yapılarak oyunlar için hazır hale getirildi.
Müsabakaların düzenleneceği tesisler ise söyle:

“19 Mayıs Spor Salonu’nda Güreş, Söğütlü Atletizm Stadı’nda Atletizm, Yomra Spor Kompleksi’nde Jimnastik (Artistik), Hayri Gür Spor Salonu’nda Jimnastik (Aerobik, Ritmik), Fatih Eğitim Fakültesi Spor Salonu’nda Eskrim, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Judo, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda Okçuluk, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Karate, KTÜ Hasan Polat Spor Salonu’nda Satranç, Beşirli Tenis Kompleksi’nde Tenis, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu.”

“Trabzon Gücünü İspat Etmiş Bir Şehir”

Trabzon’da yarın başlayacak Okul Sporları Olimpiyatları'yla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Trabzon gücünü ispat etmiş, güçlü spor altyapısıyla da bu tür organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapmış ve çok daha büyük organizasyonların altından kalkabilecek bir şehir olduğunu göstermiştir. 2007 yılındaki Karadeniz Oyunları, 2011’deki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve 2014'teki ISF Hentbol Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Trabzon’un 11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Gymnasiade’a da (Okul Sporları Olimpiyatları) en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyorum” dedi.

“Türkiye gerçekten bir organizasyon ülkesi olmuş durumda”

Gymnasiade’in dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Ülke ve sporcu katılım sayısına baktığınızda dünyada birinci sırada Olimpiyatlar, ikinci sırada Universiad, üçüncü sırada da Gymnasıade gelir. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bizim artık çok farklı bir durumumuz var. Türkiye gerçekten bir organizasyon ülkesi olmuş durumda. Artık organizasyonları biz seçiyoruz. Her organizasyonu almıyoruz. Ülkemize, sporumuza, vatandaşımıza katkı sağlayacak organizasyonlar içinde olmak için bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ