MENÜ

Trabzon'da kavga çıktı!

“Yüksek maliyetli oyuncularla ilgili bizi dinlemediler” diyen eski başkan Muharrem Usta’ya Ahmet Ağaoğlu’nun yanıtı gecikmedi: “Transfer yasağı bilerek mi aldırıldı? Defalarca uyarılmasına rağmen ödeme yapılmamış... Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım dedi, şu an 180!”

Trabzon'da kavga çıktı!

Trabzonspor’da ipler iyice gerildi. Geçtiğimiz günlerde eski Başkan Muharrem Usta’nın yaptığı açıklamalara yanıt veren Başkan Ahmet Ağaoğlu, olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

İşte Ağaoğlu’nun o sözlerinin özeti:

‘Buzdağının görünmeyen yüzüydü’

“Ben toplantımda yaklaşık 2,5 yıl içinde yaptıklarının sadece küçük bir bölümünü anlattım, 3 sayfa cevap verdi. Oysaki oradaki konuşmalarım buzdağının görünen yüzüydü. Şimdi görünmeyen yüzünü de anlatacağım” diye konuştu. Muharrem Usta dönemiyle ilgili bağımsız denetim firmasının hesapları incelediğini hatırlatan Ağaoğlu, bu inceleme sonucunda gerekenin yapılacağını belirterek, “Usta seçimden önce borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım demişti. Biz geldiğimizde borç 180 milyon Euro’du. Kendisinden sözünü tutmasını bekliyoruz. Aradaki farkı 30 milyon Euro’yu kulübümüze en kısa zamanda göndermeli.”

‘Menacerlik yetkisi istiyor!’

“Şimdi Muharrem Usta’nın giderken bıraktığı iki taahhüt var. İlki 7, ikincisi 3 oyuncuyla ilgili. Bu oyuncuların satış yetkisinin kendisine verilmesini yani bir çeşit menacerlik yetki talebi şartına bağlı taahhüt bırakmış. Futbol dünyasında değil iş dünyasında da eşi benzeri olmayan, anlamsız içeriklere sahip, birbiriyle çelişen (zira bahse konu oyuncuları satamazsa herhangi bir taahhüt yok) sadece kendisine kamuoyu önünde konuşacak malzeme üretmeyi amaçlayan, bize göre iyi niyetle düzenlenmemiş bir belge. Bunu da sürekli gündeme getirerek kendine göre bir şeyler söylüyor. Buna rağmen ne demek istediğini anlamak için bir takım cevabı yazılar yazdık. Fakat gerek bu yazışmalar ve gerekse de şifahi konuşmalarda anladık ki aslında ‘Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım’ açıklamasının arkasına zemin hazırlamaya yönelik girişimler yapıyor. Düşünebiliyor musunuz, biz bahse konu oyuncuların menacerlik yetkisini Muharrem Usta’ya vereceğiz o da bu oyuncularımızı satıp biraz ile kendi alacağını alacak uygun göreceği bir kısmını da kulübe gönderecek. Sonra da ‘Ben borcu düşürdüm’ diyecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi.”

Erkan Kolçak Köstendil Vefaspor ile anlaştı

‘Kendi kendine anlaşma’

“Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağı sözünün arkasını doldurmaya yönelik hamlelerden biri de Muharrem Bey’in kendi şirketiyle yaptığı forma göğüs sponsorluğu anlaşması. Bir tarafta Trabzonspor Kulübü başkanı olarak kendisi diğer tarafta sahibi olduğu şirket. Ne diyor o anlaşmada? Para vermeyecekmiş, bunun yerine kulüpteki 4 liradan dolara çevirdiği alacaklarından düşülecekmiş. Şimdi sizin bizim önümüzü kapatmaya, kulübün kaynak yapma imkanlarını ortadan kaldırmaya ne hakkınız var? Kulübün forma göğüs sponsorluğu gibi önemli bir gelir kalemini nasıl 5 yıl kendinize bağlayabilirsiniz. Diyecek ki ‘bu teklifi kabul etselerdi şu kadar gelir yapacaktım ve borç bilmem ne kadar azalacaktı.’ Amaç kulübe katkı sağlamak ise beklesin bahsettiğiniz alacağınız içeride. Nedir bu aceleniz? Ayrıca bu sözleşmeye dair yönetim kurulu kararı niye aldırmadınız? Her şeyi geçtim verdiği sözlere göre içeride alacağı yok, aksine kulübe borcu var.”

‘Zararı talep edeceğiz’

“Yasak geliyorum demiş. Bero’nun kulübü uyarmış. FIFA uyarmış. Yetmemiş, beklemiş. Ama her şeyden haberi olan Muharrem Bey, parayı ödememiş. Burada yasağın kasıtlı bir şekilde aldırıldığı şüphesi bizde oluştu. Kulübü yönetilemez hale getirip kimsenin talip olmaması mı amaçlandı? Usta’dan sorumsuzca ve anlamsız bir şekilde yaptığı ve yapmadığı fesihlerden doğan zararı talep edeceğiz.”

Şahan Gökbakar'dan Galatasaray taraftarına çağrı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ