MENÜ

TouchWiz'de iOS izleri!

Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge menülerinde, iOS'u hatırlatan önemli bir yenilik gizli!

TouchWiz'de iOS izleri!

Mobil cihaz pazarının iki dev ismi Samsung ve Apple arasındaki büyük çekişmenin bir şekilde bu iki firmanın müşterilerine de yansıdığı malum. Durum böyleyken Samsung'un Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'lerde Apple tarzı bazı değişikliklere gitmesinin bazı kullanıcıları bu cihazlardan soğutma gibi bir ihtimali var.

Haberin Devamı

Söz konusu her iki cihaz da ayarlarında bir Samsung Labs menüsüyle birlikte geliyor. Bu menüde yer alan özelliklerden biri de kullanıcılara launcher'da yer alan uygulama çekmecesini kapatma olanağı sunuyor. İşte bu hamle Samsung cihazınızın bir anlamda iOS benzeri bir yapıya sahip olması anlamına da geliyor.

Son dönemde sunduğu yazılımı belirgin bir biçimde sadeleştirmeye çalıştığını bildiğimiz firmanın bu yeniliği TouchWiz'de büyük bir değişimin ilk adımlarından biri olabilir. Zira Samsung da artık birçok kullanıcının ekran kilidini açar açmaz her şeyi karşılarında görebilecekleri bir menüyü istediğini fark etmiş görünüyor.

Google'ın da bir sonraki işletim sistemi versiyonu Android N'de Samsung'un bu hamlesiyle bağlantılı olarak uygulama çekmecesinden kurtulması gibi bir ihtimal söz konusu. Yani bu hamle sadece Samsung'la sınırlı kalmayıp, tüm Android ekosistemini etkileyebilir...

Resimlerle: Material Design'a sahip en iyi 20 uygulama!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ