MENÜ

Tottenham-Ajax maç sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Tottenham ile Ajax karşı karşıya geldi. Devler Ligi'nde rüya gibi bir sezon geçiren Ajax, İngiliz temsilcisini deplasmanda 1-0 mağlup etti ve rövanş mücadelesi öncesi avantajlı bir skorla Hollanda'ya dönmeyi başardı.

Tottenham-Ajax maç sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Tottenham, yeni stadyumunda Hollanda ekibi Ajax'ı konuk etti. 57 yıllık yarı final hasretine son veren İngiltere’nin Tottenham takımı, 22 yıl sonra yarı finale çıkan Hollanda kulübü Ajax’ı ağırladı.

Haberin Devamı

Ev sahibi takım taraftarının desteği ile avantajlı skoru almak için sahaya çıktı. Ancak Pochettino'nun öğrencileri istedikleri oyunu bir türlü sahaya yansıtamadılar. Real Madrid ve Juventus gibi iki devi eleyerek yarı finale çıkan Hollanda devi Ajax ise deplasmanda aldığı 1-0'lık galibiyetle rövanş mücadelesi öncesi büyük avantaj sağladı.

Maçtan dakikalar

Maçın 15. dakikasında Ajax Van de Beek ile deplasmanda 1-0 öne geçti. Ziyech’in ara pasıyla kaleci Lloris ile karşı karşıya kalan Van de Beek, 15. dakikada Ajax’ı öne geçirdi. Tottenham'lı futbolcular ofsayt itirazında bulundu ama VAR incelemesinin ardından hakem gol kararını verdi. Donny van de Beek, Ajax tarihinde Şampiyonlar Ligi yarı finalinde gol atan en genç 3. futbolcusu oldu.

Haberin Devamı

Tottenham'da sakatlanan Vertonghen, 39. dakikada yerini Moussa Sissoko'ya bıraktı.

Maçın ilk yarısının sonlarına doğru İngiliz ekibi rakip kaleye ataklarını yoğunlaştırdı. Ancak Ajax savunması geçit vermedi ve soyunma odasına mutlu giden taraf 1-0'lık skorla Hollanda ekibi oldu.

Tottenham-Ajax maç sonucu: 0-1

Karşılaşmanın 2. yarısında da iki takım zaman zaman gol pozisyonlarına girdiler. Ancak iki takımın da savunması oldukça başarılı bir şekilde kalelerini savundular.

Ajax, Tottenham deplasmanında 2. gole çok yaklaştı. Dakikalar 79'u gösterdiğinde Ajax'ın genç yıldızı Neres ceza sahası içerisinde sol çarprazda topla buluştu. Düzgün vuruş uzak kale direğinden geri döndü.

Maçın 80. dakikasından itibaren Ajax kalesini ablukaya alan Tottenham'lı futbolcular, Hollanda ekibinin savunmasını alt etmeyi başaramadı ve girdiği pozisyonlardan yararlanamadı.

Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve İspanyol hakem Mateu Lahoz, oyunu bitiren düdüğü çaldı. Ajax sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Rövanş mücadelesi 8 Mayıs Çarşamba günü Amsterdam Arena'da oynanacak.

Maçın 11'leri

Tototenham: Lloris, Trippier, Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, Wanyama, Rose, Eriksen, Dele, Lucas, Llorente

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, De Beek, De Jong, Schöne, Ziyech, Neres, Tadic

Tottenham-Ajax maç sonucu: 0-1

Buraya nasıl geldiler?

Haberin Devamı

Tottenham Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Inter, Barcelon ve PSV ile mücadele etmiş 8 puanla gruptan çıkmayı başarmıştı. İngiliz ekibi ardından Borussia Dortmund ve Manchester City'i eleyerek adını yarı finale yazdırmıştı.

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda mücadele eden Ajax, Bayern Munih, Benfica ve AEK Atina'nın yer aldığı grubu ikinci sırada tamamlamıştı. Ajax daha sonra Real Madrid ve Juventus engellerini aşarak yarı finalde Tottenham'ın rakibi oldu.

YORUM YAZ