MENÜ

Torku Konyaspor 1-1 Akhisar Belediye

Aykut Kocaman'la rotayı Avrupa'ya çeviren Konya, ilk maçında umduğunu bulamadı. Akhisar'ı ağırlayan Yeşil-Beyazlılar, Custodio'nun golüyle geriye düştüğü maçta Dossa'nın kafasıyla puanı kurtardı.

Torku Konyaspor 1-1 Akhisar Belediye

Akhisar Belediyespor, “Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz” söylemini son yıllarda icraata dönüştüren ender takımlardan oldu. Konyaspor’a konuk olan Ege ekibi, üst üste 4. sezonuna da puanla başladı. Pozisyonu kısır olan maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bizim için, yabancı sınırına yıllarca isyan eden hocaları dinledikten sonra yeni kuralda kalitenin artacağını beklemek lüks olmamalı.

Ancak Torku Konyaspor’da Traore ve Marica gibi fark yaratması gereken yabancılar kenarda oturuyor, forvet arkasında Ali Çamdalı, sağ kanatta Vedat Bora oynuyor. Yanlış anlaşılmasın, bu oyuncuları yermek değil niyet. Tabii ki iyi olan oynasın, ancak Anadolu’nun en çok Passolig alan taraftarının olumlu birkaç şey görmek hakkı olmalı.

Bajic top görmedi

Nitekim Konya’da ilk maçta ortaya çıkan bu kopukluk yüzünden Bosna Hersek Ligi’nin geçen seneki kralı Bajic koca ilk yarıda tek bir şut bile atamadı, yalnızca 21 kez topla buluştu. Geçen sezon 10 kez duran top golü atan Akigolar, 19’da pozisyonu az maçın ilk golünü aynı şekilde buldu.

Daha çok bekleriz

79’da Konya’nın golü de Dossa’nın kafasından benzer şekilde geldi: 1-1. Konya’da Sissoko, Traore, Marica gibi oyuncular takıma katıldığında elbet seyir zevki yükselir. Rodallega ve Bruno’yu 11’de oynatmayan Akhisar için de geçerli bu. Ama Premier Lig’de daha ilk haftadan bizim ligin sonuna kadar göremediğimiz tempoya şahit olurken, Süper Lig takımlarının oturmasını en az 2 ay daha bekleyecek olmak üzücü.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ