MENÜ

Tomas Sivok 5 ay sonra kaptan döndü

Sezon sonunda yolların ayrılması beklenen Tomas Sivok, milli aradaki antrenman performansıyla Bilic'in gözüne girdi. 148 gün sonra ligdeki ilk maçına yine Başakşehir karşısında çıkan Çek stoper, hatasız oynadı.

Tomas Sivok 5 ay sonra kaptan döndü

Beşiktaş’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Tomas Sivok, yaklaşık 5 ay sonra Siyah-Beyazlılar adına forma giydi. Adı önümüzdeki sezon için Kasımpaşa ile anılan ve Başakşehir karşılaşmasında teknik direktör Slaven Bilic tarafından ilk 11’de sahaya çıkan Sivok, en son maçını 9 Kasım 2014’te yine Başakşehir’e karşı Fatih Terim Stadı’nda oynamıştı. Milli maçlar sebebiyle lige verilen arada çok iyi çalışan ve antrenmanlardaki hırsıyla Bilic’in dikkatini çeken Çek savunmacı, son dönemde düşüşte olan Kolombiyalı stoper Pedro Franco’yu kulübeye yolladı ve 148 gün sonra formayı kaptı. Sakat Tolga Zengin, cezalı Veli Kavlak ve kulübede olan Necip Uysal’ın yokluğunda kaptan olarak formasına kavuşan Sivok, Ersan Gülüm’le birlikte defansın göbeğinde sahne aldı.

Rekabeti artıracak

Uzun süredir maç oynamamasına rağmen ortaya koyduğu performansla hiç de sırıtmayan tecrübeli oyuncu, sık sık da takım arkadaşlarına defansta uyarılarda bulundu. Başakşehir’in forveti Mehmet Batdal’ı çok iyi savunan deneyimli oyuncu, hava toplarında da rakiplerine şans tanımadı. Hatta 70. dakikada rakip kalede attığı kafa vuruşunu, Volkan Babacan güçlükle kurtardı. Geleceği belirsizliğini koruyan Sivok’un ilk 11’de oynamasıyla birlikte, defanstaki forma rekabetinin de artacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ