MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

20 Ekim Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

REACTIVE bu grubu geçer…

1.AYAK: Arap taylarının Şartlı-4 mücadelesinde, son katıldığı yarışını düzlükteki kolay ve kendinden emin fuleleriyle kazanırken aynı zamanda hayranlık da uyandıran ATLAS ÇİÇEĞİ, devam eden üstün formu ve uyum sağladığı jokeyi idaresinde bir kez daha kazanmaya yakındır. Yine son yarışını bariyer dibinden gerçekleştirdiği kuvvetli ataklarıyla lehine çevirirken gelecek adına da olumlu fikir bırakan YARAMAZ, süratli stilini inatçı karakteriyle birleştirerek tatminkar performanslar sergileyen ŞUBARTAY ve son yarışında önlere gelemediği için kendisini vermeyerek tabela dışı kalan ER MEYDANI ise ilk plandaki rakipleridir.

2.AYAK: Efsane kısrak 26.Kemiyetülırak kanı taşıyan AKARNEJAT, aynı zamanda son dönemin flaş atlarından SERDÜMEN ile aynı anne hattından gelmekte. Bu sebeple yakından takip ettiğim yetenekli safkan, son startında düzlüğe dış kulvardan çıkmasına rağmen, önünde gezinen rakipleri sebebiyle bariyer dibine ani bir hamle yaparak kazanabileceği koşudan üçüncü olarak ayrıldı. Bu kez sprint koridorunu en başından belirlemesi halinde özlediği birinciliğe ulaşabilir. Kazandığı yarışında adeta düzlükte keyif yapan ŞEHLEVENT, sonlardaki ataklarına güvenen KAFTAN, istikrarlı yarışlarıyla İDEALİST, ilerleyen yaşına aldırmayan yetenekli safkan ALİŞİRİN OĞLU, sürpriz çıkışlar yapabilen BAYÇINAR ve her an kazanabilecek potansiyele ulaşan CABBARREİS ise sırasıyla rakipleridir.

Haberin Devamı

3.AYAK: G1 Ankara Koşusunda, son yılların en önemli kum pist atlarından birisi olan GOOD CURRY haklı olarak ön plana çıkmakta. Safkanın kum pistte ve orta mesafeye kadar jenerasyonunun en iyisi olduğunu düşünüyorum. Ancak en son deklare olduğu G1 yarıştan çıkması kafalarda soru işaretleri bırakmakta. Bu sebeple rakip olarak birkaç isme şans vereceğim. Bu isimlerin başında muhteşem eşkaliyle ÖMER IN MY HEART geliyor. Son yarışında eski formuna kavuştuğunu gösteren klas safkan, favorinin en ufak hatasında devreye girecektir. Yine kaba kumda farklı bir at olan COOGER, benzer durumdaki KING SERKAN ve yarış hazırlıklarından çok iyi görünen HOT CHOCOLATE ise sırasıyla önereceğim diğer isimler.

Haberin Devamı

4.AYAK: Prof.Selahattin Batu anısına düzenlenen mücadelede, kum pistte farklı bir tay olan STINGING STROKES, son yarışında numara götürünce rakiplerini yanına bile yaklaştırmadan potoya uzanmasını bildi. Benzer bir taktikle koşması halinde bir kez daha rakiplerini geride bırakabilir. İlk startında hayranlık uyandıran GRAYOCEAN, akabinde katıldığı yarışında tecrübe eksikliği sebebiyle ikincilikten öteye gidemedi. Daha iyi durumda katılacağı mücadelede rövanşı alabilir. Her ne kadar çim pist atı olduğunu düşünsem de kalitesine olan inancım sebebiyle LUCID, kumda çok farklı temsilcileri bulunan Yonaguska’nın yetenekli tayı ZANAPALI ve sık koşmasına rağmen istikrarını sürdüren BOLD BOY ise ihmal edilmemelidir.

5.AYAK: Genç yaşta kaybettiğimiz ülkemizin önemli jokeylerinden birisi olmasının yanı sıra beyefendi kişiliği ile de camianın sevilen isimlerinden Ömer Kaya’yı, bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle yad ediyoruz. Son haftalarda çok iyi duruma gelen ve formunun karşılığını almaya başlayan KIRCAALİ, son yarışında tam sprinte başladığı metrelerde faullere maruz kaldığı için dördüncü olmuş, akabinde ise protesto neticesinde üçüncülüğe alınmıştı. Kalitesi ve üstün formuyla bu kez birincilik mücadelesinin içinde olacaktır. PEARL GEM, UNCHAINED MELODY, AFTER DEAD ve MONTEVERDE ise sırasıyla rakip olarak gördüğüm isimler.

Haberin Devamı

6.AYAK: Katıldığı üç koşusundan da ikincilikle ayrılan REACTIVE, ilk maiden startı sonrası KV ve Şartlı-5 koşularda boy göstererek ilgililerinin de kendisine ne denli güvendiğini gözler önüne sermişti. Yaklaşık üç ay sonra piste çıkacak olmasına rağmen, gerek galoplarındaki pişkin görünümü gerekse rakiplerinin uygunluğu ile birinciliğin en güçlü hatta tek adayıdır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 2.7.6.4 ) ( 1.7.2.6.3.9.10 ) ( 5.11.2 ) ( 6.2.3.7.1 ) ( 6.9.3.1.7 ) ( 7 )

YORUM YAZ