MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

2 Şubat Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

İzmir’ e üç banko yakışır…

1.AYAK: Şu sıralar dünyayı kasıp kavuran Galileo’nun ülkemizdeki az sayıdaki temsilcisinden birisi olan All The Bees’in yetenekli yavrusu WAIT FOR IT, güzel eşkali ve uzun sprintiyle oldukça beğenimi kazanan bir safkan. Son yarışında düzlüğe çıkılırken inanılmaz istekli aksiyonlarla öne gelen safkan, usta jokey Halis Karataş’ın bindiği Skynet’e son aksiyonda mağlup oldu. O gün için aprantisinin de biraz panik yapması sebebiyle daha iyi olduğu rakibini geride bırakamadı. Fit durumdaki safkanın bu kez M.OK ile daha iyi bütünleşerek kazanacağı kanaatindeyim.

2.AYAK: Yakın güçteki Arap atlarının H-14 mücadelesinde, üst üste tatminkar performanslar gösteren DAYBAHADIR, sık koşuyor olsa da ön plana çıkmakta. Bu grup için hayli etkili yarışları bulunan UĞURCANBABA ilk ve sert rakibidir. Kalitesiyle SÖKMENBEY, formunu artıran AGENOR ve mesafeye yatkın orijiniyle GÜNIŞIĞI ise ihmal edilmemesi gereken öncelikli isimlerdir.

3.AYAK: Seferhisar Koşusunda, 108 handikap puanı ile ilk bakışta farkın belli eden PRINCESS DI, tam 9 birincilikle 2017 yılının belki de en çok yarış kazanan safkanıydı. Muhteşem bir yıl geçiren yetenekli kısrak, yeni yılda henüz birinciliğe imza atamasa da formunu yeniden artırdı ve şartlarının da açılmasıyla yeniden kazanmaya başlayacaktır. Son yarışında Yalpağan gibi klas bir safkana mağlup oldu. Fakat bugünkü rakipleri arasında bu kadar ciddi bir isim görünmüyor. Halis Karataş’ın da ısrarlı tercihiyle şansını bir kat daha artıran klas safkan, 2018’in ilk birinciliğine ulaşacaktır.

4.AYAK: Lozan Koşusunda, anne hattında Örümcek, baba hattında ise 26.Kemiyetülırak isimli kısrakları barındıran YELTAY, güçlü kan hattının hakkını ziyadesiyle vermekte. Şimdiden 114 handikap puanına ulaşan safkan, tartışmasız jenerasyonun baş tayı konumunda. İzmir kumunda katıldığı iki koşuyu da kolay ve gösterişli kazanarak ne denli iyi durumda olduğunu kanıtladı. Selim Kaya ile yeniden buluşan şampiyon adayı safkan, benzer koşullar altında birinciliklerine bir tanesini daha ekleyecek gibi görünüyor. Günün üçüncü bankosu olarak okurlarımıza önerimdir.

5.AYAK: Buraya kadar üç banko ile geldiğimiz için son iki ayakta istediğimiz kadar safkanı kuponlarımıza yazma özgürlüğümüz var. Light Fantastic gibi bir kısrağın soyundan gelen İBRİŞİM, kuvvetli sprintiyle ilk şans verdiğim isim. Kazandığı yarışında dış kulvardan transit şekilde gelen DOMINOGOLD, yarış hayatına birincilikle başlayan BABA MERDAN, grubun deneyimli atlarından LADY BISCUIT ve sıklet dezavantajına rağmen ZAFER MEYDANI ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

6.AYAK: Son ayakta da fazla sayıda safkana şans vererek sürpriz arayacağız. Yarış görüp tecrübe kazanan KING OF DIAMONDS, etkili jokeyi Ö.Yıldırım ile bir adım öndedir. Tecübesiyle HAŞİMOĞLU, bu kez tam mesafesini bulan BUZ NEFES, her geçen gün formunu biraz daha ileriye taşıyan BABY PEPPERONI ve Delani gibi bir kısrağın toparlanmaya başlayan temsilcisi GÜN ÇİÇEK ise mutlak suretle düşünülmelidir. Sürprizde ise PAVLONYA ve MOONSTONE ikilisini ilave edebiliriz. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 1 ) ( 1.2.3.5.6 ) ( 7 ) ( 6 ) ( 7.4.3.2.1 ) ( 3.2.6.5.7.8.4 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ