MENÜ

Tofaş darbe yaptı

Beko Basketbol Ligi'nde sona yaklaştıkça, üç bölgede de heyecan giderek kızışıyor.

Tofaş darbe yaptı

Beko Basketbol Ligi’nde sona yaklaştıkça, üç bölgede de heyecan giderek kızışıyor. Son yılların en çekişmeli liglerinden biri yaşanıyor. Özellikle 4 liderlik adayının bulunması bundan sonraki her maçın anlamını daha fazla artırıyor. Sezonun en silik takımlarından biri olan Tofaş, Avrupa’dan elendikten sonra lige öyle bir döndü ki, üçtür haftaya damgasını vuruyor. Önce Fenerbahçe Ülker’i yenip onları liderlikten ettiler, ardından seriye bağlayan Royal Halı Gaziantep’i deplasmanda yendiler, son olarak da lider yaptıkları Banvit’i kendi elleriyle tekrar zirveden aldılar. 15 sayı geriden gelip kazanmaları önemliydi. Play-Off yolunda da önemli bir galibiyet daha aldılar. Burtt’ü gönderip genç Kenan’a sorumluluk vermeleri önemli. Ama Samet ve İbrahim gibi geçen yıl çok daha fazla süren alan gençlerin de önünü tıkamaları gerekiyor.

Aslan’dan kritik derbi zaferi

Galatasaray çok önemli bir derbi galibiyetine imza attı... Siena’yı yenip moral bulan Beşiktaş’ı deplasmanda devirmeleri liderlik şanslarını fazlasıyla artırdı. Özellikle 17 sayıdan rakibe yakalandıktan sonra Carlos Arroyo’nun sorumluluk alıp kritik basketlere imza atması, onlara bu galibiyeti getirdi. Son 30 saniyede el üstünden attığı üçlük müthişti. Eski takımını bitiren isim oldu Arroyo. Küme düşme hattı ise fazlasıyla karışık. Bu hafta tehlikeyi hisseden takımlar birbirleriyle oynadı.

Antalya direniyor


Evinde haftalardır kazanamayan Olin Edirne seriyi yine bozmadı. Türk Telekom’u yenselerdi derin bir nefes alacaklardı ama yukarıyla ara bir galibiyet daha açıldı. Keza Mersin’in Antalya’yı bir sayıyla yenmesi onları oldukça rahatlattı. Bu iki maç tam tersi bitseydi, 4 takım da aynı puanda olacaktı. Antalya’nın direniş mücadelesi devam ediyor. Maddi kriz nedeniyle sadece 2 yabancıya kaldılar. Hakları dolduğu için yeni transfer de yapamıyorlar. Son derece dar bir rotasyonla oynuyorlar ama görünen o ki son ana kadar savaşacaklar.

En rahatı; Fenerbahçe ve Efes’ti

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes haftanın en rahat galibiyetlerini aldılar. Belli ki rakipler, ‘nasıl olsa kaybederim’ havasında maça çıkmışlar. Özellikle Royal Halı Gaziantep’ten böyle teslimiyetçi bir basketbol beklemiyordum. Sezonun en sempatik takımlarından biri ama Fenerbahçe karşısında en ufak bir direnç bile göstermediler. Bir ara 43 sayı geri düştüler. Tamam yenilebilirsin ama 1 dakika bile mücadele etmemek pek hoş olmadı. Kümede kalmaları garanti gibi. Bu biraz rahatlık yaratmış olabilir ama bizleri sürpriz sonuçlara alıştıran ve güzel basketbol oynayan Gaziantep’ten daha fazlasını bekliyorduk..

Haberin Devamı
YORUM YAZ