MENÜ

TJK, 3.At'la Terapi Merkezi'ni İzmir Şirinyer Hipodromu'nda açtı

Türkiye Jokey Kulübü’nün engelli çocukların tedavisine alternatif olarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi At’la Terapi Merkezi, İstanbul Veliefendi ve Diyarbakır hipodromlarının ardından İzmir Şirinyer Hipodromu’nda da 19 Şubat Pazar günü hizmete açıldı.

TJK, 3.At'la Terapi Merkezi'ni İzmir Şirinyer Hipodromu'nda açtı

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış töreninde çocukların keyifli vakit geçirmesi için çeşitli oyun ve aktiviteler düzenlendi. Şenlik havasında geçen açılışta, Balçova Belediyesi engelli çocuklar folklor ekibinin performansı, tiyatro gösterisi, Dj performans ve çeşitli ikramlarla eğlenen çocuklar, Pony Club etkinlikleriyle de serbest binişler gerçekleştirdi.

Açılışa İzmir Vali Yardımcıları Erol Türkmen ve Cemil Özgür Öneği, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Işılay Saygın, Türkiye Jokey Kulubü Yönetim Kurulu Üyeleri, TJK Asli Üyeleri, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, TJK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kılınç,Tarım İl Müdürü Ahmet Güldağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yiğit, at sahipleri, çok sayıda basın mensubu, davetliler ve aileler katıldı.

TJK, 3.Atla Terapi Merkezini İzmir Şirinyer Hipodromunda açtı


Şirinyer Hipodromu At’la Terapi Merkezi’nin açılış töreninde konuşan TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci “Bugün burada, Türkiye Jokey Kulübü olarak son 2 senedir üzerine titrediğimiz sosyal sorumluluk projemiz At’la Terapi Merkezi’ni İzmir Şirinyer Hipodromu’nda da hizmete açmak üzere bulunuyoruz. Topluma daha fazla yarar sağlamak adına kaynaklarımızı ve elimizdeki tüm imkânları kullanabileceğimiz projeler yaratarak Türkiye Jokey Kulübü olarak her daim önceliğimiz. Bu inançla hayata geçirdiğimiz At’la Terapi Merkezi’nin ne amaç ile hizmet verdiğini sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. At’lar dünyanın en özel canlıları, Ve aynı zamanda fiziksel, zihinsel, duygusal bozukluğu olan çocuklarımızın iyileşmesi için de alternatif bir tedavi yöntemi. At’la Terapi Merkezi’nde özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman terapistler eşliğinde doktoru tarafından at’a binebilir raporu alan çocuklarımıza terapatik seanslar düzenleniyor.

İlk At’la Terapi Merkezimizi İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda hayata geçirdik. 2015 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezimizde şimdiye kadar 918 çocuğa 8.209 adet seans gerçekleştirdik. Ve mutlulukla belirtmek istiyorum ki, düzenli olarak seanslara gelen çocuklarımızın iyileşme kaydetmelerinde At’la Terapi Merkezi’nin ciddi katkısı oldu. Yürüyemeyenlerin yürüyebildiklerini, konuşamayanların konuşabildiklerini görmek bizleri çok mutlu etmekte.

TJK, 3.Atla Terapi Merkezini İzmir Şirinyer Hipodromunda açtı


İstanbul’dan sonra 1 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Hipodromu’nda ikinci At’la Terapi merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Açıldığı günden itibaren 165 engelli çocuğa 4.033 seans gerçekleştirdik. Amacımız, engelli çocuklarımıza derman olmasını arzu ederek hayata geçirdiğimiz bu projeyi tüm hipodromlarımıza taşımak.

TJK olarak, 3. At’la Terapi Merkezi’ni de İzmir Şirinyer Hipodromu’nda hizmete sunduğumuz için hem heyecanlı hem de çok mutluyuz. Umuyoruz ki, bu yeni merkezimizle engelli çocuklarımızın tedavi sürecine olumlu bir katkımız olur. Bu özel günde bizimle burada bulunduğunuz ve mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman terapistler eşliğinde uygulanan seanslarla engelli çocukların tedavisinde bir alternatif olan At’la Terapi Merkezi, haftanın 3 günü salı, çarşamba ve cuma günleri 10:30 – 17:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Merkezden, tedavisine ilgili doktorların raporuyla izin verilen tüm engelli çocuklar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Balçova Belediyesi Zihinsel Engelliler Ritm ve Dans Topluluğu'nun Anadolu Halk Oyunları gösterisi ile Çocuk tiyatrosu büyük bir ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ