MENÜ

Timsah'ın affı yok: 0-1

Beşiktaş'ı 3-0'la geçen Bursaspor, kümede kalma savaşı veren Mersin'e de acımadı. Yeşil-Beyazlılar, zorlu deplasmanda Pinto'nun tek golüyle kazandı, Avrupa yolunda dev bir adım attı, ligde de 500. galibiyetini aldı

Timsah'ın affı yok: 0-1

Haberin Devamı

Mersin’e yaz gelmiş. Öyle güzel bir hava ki, sanırım Bursaspor’u ilk yarıda bu hava çarptı. Geçen hafta Beşiktaş karşısında fırtına gibi esen Timsah’tan eser yoktu. Düşünün ki, koca 45 dakikada tek pozisyonda Batalla’nın ara pasında Pinto ile gole yaklaştılar, o pozisyonu da Tanju önledi. Oysa Mersin İdmanyurdu yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen iyi bir ilk yarı sergiledi. Sahaya A2 takımından iki oyuncu ile 15 kişi çıkabildi Güney ekibi. Sakat ve cezalılların yanı sıra Can Erdem’in de tek taraflı fesih yapmasıyla kadro kurmakta zorlanan Hakan Kutlu’nun, yine de tek tek baktığınızda kaliteli oyunculara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim bu 11, ilk 45 dakikada organize akınlar geliştirdi. Özellikle iki kanattan Burhan ve Nduka ile çok etkili oldular. 10. dakikada Nduka’nın sol kanattan ortasında Ben Yahia’nın kafası Carson’da kaldı. 34’te Burhan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Nduka iyi yükseldi, kötü vurdu.

Çınar penaltıyı vermedi


İkinci yarıya aynı kadrolarla çıktı iki takım. Ancak Hikmet Karaman işlerin iyi gitmediğinin farkındaydı. Özellikle Ferhat ve Tuncay’ın kanatlardaki etkisizliği Karaman’ı oyuncu değişikliğine itti. Ferhat’ın yerine Sestak’ı alarak daha etkili olmayı denedi Bursaspor. 64’te meyvesini çabuk verdi ve gol de geldi. Önce Pinto vurdu, Orkun çıkardı, dönen topa Batalla kötü vurdu ve Pinto’nun önüne gelen topu, Şilili bu defa affetmedi: 0-1. Ancak bu pozisyonun bir dakika öncesinde Mersin adına gelişen atakta Culio’nun ortasında top ceza alanı içinde Belluschi’nin eline çarptı, net bir penaltıydı ama Serkan Çınar, ‘devam’ dedi. Yani 9 haftadır kazanamayan Mersin İdman Yurdu 10. hafta da kaybetti.

500. zafer

Bursaspor, 44 sezon yer aldığı Süper Lig tarihinde 500. galibiyetini aldı. Yeşil-Beyazlılar, ligde en az 500 maç kazanan 6. takım oldu. Timsah, lig tarihindeki ilk galibiyetini 29 Ekim 1967’de Bursa Atatürk Stadı’nda Hacettepe’yi 2-1 mağlup ederek yaşamıştı.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı

HER İKİ TAKIMIN KALAN MAÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

SPOR TOTO SÜPER LİG FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ