MENÜ

TFFHGD yönetimi Siirt'te toplandı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yönetim Kurulu toplantısı, Siirt’te yapıldı.

TFFHGD yönetimi Siirt'te toplandı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yönetim Kurulu toplantısı, Siirt’te yapıldı.

Haberin Devamı

TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, Siirt Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen toplantıda, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Faal hakemlik yaptığı dönemde Siirt’e çok geldiğini ve her sezon en az 2-3 maç yönettiğini ifade eden Arıcı, gençlere hem spor yaptırmak için hem de güzel futbol müsabakalarının düzenli yönetilmesi için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Siirt’te bir kadın hakemin bulunduğunu anımsatan Arıcı, "Siirt’te inşallah kadın hakemlerimizin sayısını hep beraber artırırız. Çünkü biz kendi branşımızda kadın hakemlerimizin sayısını artırırsak kadın sporcu sayısı, kadın seyirci sayısı artacaktır. Daha düzenli daha iyi bir seyir zevki olacağına inanmaktayım." dedi.

Arıcı, A Milli Futbol Takımı’nın son dönemde aldığı sonuçlara ilişkin de "Milli takım olarak yeni bir ekibiz. Biraz sabırlı olacağız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Takımda yer alan genç futbolcuların milli takıma daha uzun yıllar hizmet edeceğini anlatan Arıcı, dernek olarak futbol camiasına hizmet için var olduklarını dile getirdi.

Arıcı, Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında geçen olaylara değinerek, şöyle devam etti:

"Futbolcu kardeşlerimiz isteriz ki futbola hizmet etsinler. Yeşil çimlerin üzerinde kendi değerlerini ispat etsinler, değerliler de bizim için. Hem milli takımımıza hem de güzide kulüplerimize yıllarca hizmet verdiler. Futbolcu kardeşlerimizin bu gibi olaylarla anılmamalarını istiyoruz. Magazin gazetelerinde yer almamaları bizim için önemli, spor sayfalarında yer alsınlar. İnşallah bundan sonraki süreçte hakem, futbol camiası olarak kenetlenerek Türk futbolunu daha ileriye getirme mücadelesi içinde oluruz."

Konuşmanın ardından, Vali Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Beyhan tarafından kentte faal hakemlik yapan 1’i kadın 19 hakeme başarı belgesi verildi.

Toplantıya, eski hakemlerden Yunus Yıldırım ve Aytekin Durmaz’ın yanı sıra dernek üyeleri ve il protokolü katıldı.

YORUM YAZ