MENÜ

Terim'i uykusuz bırakan maç!

Galatasaray, 4. hafta mücadelesinde bu akşam Eskişehirspor'u ağırlıyor. Fatih Terim, iki gece tesislerde kalarak, Es-Es'i devirme planını hazırladı.

Terim'i uykusuz bırakan maç!



Lige istediği gibi bir başlangıç yapamayan Sarı-Kırmızılılar, sezonun flaş takımlarından Eskişehirspor’la Türk Telekom Arena’da karşı karşıya geliyor. Deplasmanda beklediği sonuçları alamayan Cim Bom, Aslantepe’de 3 puana uzanarak kendisini taraftara affettirmenin peşinde. Teknik direktör Fatih Terim de bu maça büyük önem veriyor. İmparator, Karabük deplasmanında alınan beraberlik ve sergilenen kötü futbolun ardından, Eskişehirspor mücadelesinin taktik planını hazırlamak için iki gün Metin Oktay Tesisleri’ne kapandı. Terim, Es-Es karşısında sahaya süreceği 11’i, yardımcılarıyla maç kasetlerini izledikten sonra belirledi.

Haberin Devamı

İmparator’un 200. lig sınavı
Eskişehirspor maçının Fatih Terim için ayrı bir önemi daha var. Bu karşılaşma, İmparator’un Sarı-Kırmızılılar’ın başındaki 200. lig maçı olacak. Başarılı teknik adam, bugüne kadar çıktığı 199 lig maçında 131 galibiyet alırken, 43 maçta 1 puana razı oldu, 25 karşılaşmada ise sahadan puansız ayrıldı. Terim, böylece yüzde 76.6’lık bir başarı yüzdesi yakaladı.

MAÇTAN NOTLAR

Es-Es’te tek eksik var

Ligdeki ilk 3 maçında 7 puan toplaan Eskişehirspor, Arena’ya tek eksikle geliyor. Kırmızı-Siyahlılar’da eski Galatasaraylı Volkan Yaman dışında sakat ya da cezalı yok. Konuk ekipte Senegalli Kamara ise sarı kart sınırında bulunuyor. Eski takımına karşı sahaya çıkacak olan Michael Skibbe’nin, Gençlerbirliği maçındaki kadrodan tek bir değişiklik yaparak, Tello’yu kenara alıp Erkan Zengin’i ilk 11’de görevlendirmesi bekleniyor.

Baros kulübeye Engin 11’e

Haberin Devamı

Karabükspor karşısında oyuna girer girmez penaltı yaptıran Milan Baros’un bugün Eskişehirspor ile oynanacak maçta ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyordu. Ancak Sarı-Kırmızılı ekibin dün akşam yaptığı son çalışmanın ardından Çek oyuncunun maça yine yedek kulübesinde başlayacağı, Engin Baytar’ın ise ilk 11’de sahaya çıkacağı belirtildi. Çift forvet oynamayı planlayan Terim’in bu kararından vazgeçtiği maçta Elmander’i tek forvet olarak sahaya süreceği bildirildi.

Arena’nın konuğu Jupp Derwall!

Samsunspor maçında Metin Oktay’la başlayan “Efsanelere Saygı Günleri”nin Eskişehirspor maçındaki konuğu Jupp Derwall olacak. Taraftarların en beğendiği uygulamalardan biri olan “Efsanelere Saygı Günleri”nin bu sezonki diğer konukları şunlar olacak: Ali Sami Yen, Turgay Şeren, Nihat Bekdik, Ulvi Yenal, Mehmet Leblebi, “Boduri” Vafiadis Nikolaos, Naci Özkaya, Eşfak Aykaç, Gündüz Kılıç, Bülent&Reha Eken, İsfendiyar Açıksöz, Suat Mamat, Coşkun Özarı, Cevat Prekazi, Hakan Şükür.

YORUM YAZ