MENÜ

Ter Stegen ayağıyla tarihi değiştirdi!

Barcelona kalecisi Ter Stegen, Athletic Bilbao’yu 1-0 yendikleri maçta yaptığı 62 pasın 51’inde isabet sağlayarak, rekor kırdı.

Ter Stegen ayağıyla tarihi değiştirdi!

Modernleşen futbolda kalecilik de boyut değiştirdi. Kaleciler, artık üç direk arasına mahkûm değil. En iyi takımlar sadece refleksleri iyi olan değil, iki ayağını da kullanabilen kalecileri tercih ediyor. Joe Hart’a, “Şans bulmak istiyorsan ayaklarını geliştir” diyen Guardiola’nın, Bravo’yu almasının temelinde bu var. Barcelona da Ter Stegen’den bu yüzden vazgeçmiyor.

BİR TEK FORVET OLMUYORLAR

Bayern Münih’e defalarca maç kazandıran Neuer de ayaklarını kullanmada en iyilerden olduğu için tercih ediliyor. Tüm bu kalecilerin tek bir ortak özelliği var: Bazen stoper, bazen ön libero, bazen de bir orta saha gibi hareket edebiliyorlar. Oyun zekâları ve ayaklarına hâkimiyetleri üst düzeyde. Tek bulunmadıkları mevki forvet dersek, abartmış olmayız!

EN FAZLA PAS YAPAN 5. İSİM

Barcelona’nın 24 yaşındaki Alman kalecisi Ter Stegen, bütün bu saydığımız özellikleri Athletic Bilbao ile oynanan maçta gerçekleştirerek, bir rekorun da sahibi oldu. Ter Stegen, tam 62 pasın 51’inde başarı sağlayarak 50 isabetli pası geçen ilk kaleci olarak tarihe geçti. Daha önceki rekor 46 pasla 2005-06 sezonunda yine La Liga’da kırılmıştı. Ter Stegen, rekoru kırmakla kalmadı aynı zamanda sahanın en fazla pas yapan 5. oyuncusu olmayı da başardı.

SCHMEICHEL BUGÜN AÇ KALIRDI - RÜŞTÜ REÇBER

Şu nokta bir soru işareti: Bir kaleciyle bu kadar oynanır mı? Ancak Barcelona’nın ‘top bende kalsın’ kültüründe de kalecinin bu anlayışa sahip olması gerekir. Son dönemlerde yapılan transferlerde de genelde kalecinin ayağını iyi kullanıp kullanmadığına bakılıyor. Hollandalı kaleci Jasper Cillessen’i de bu anlayışla aldılar. Oliver Kahn, Yashin, Schmeichel, Gordon Banks gibi efsane kalecilerin hiçbiri ayaklarını kullanamazdı. Onlar bu dönemde kalecilik yapsalardı aç kalırlardı!

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ