MENÜ

Tekvandoda Türk derbisi!

Tekvandoda sıkletlerinin en iyi 16 sporcusunun davet edildiği Grand Prix’te final heyecanı dün başladı. 7 Türk sporcudan 4’ü madalya şansını sürdürdü Türk derbisinin yaşandığı -57 kiloda ise, İrem Yaman ile Hatice Kübra İlgün çeyrek finalde eşleşti. Müthiş maçta Hatice Kübra, İrem’i 38-18 yendi.

Tekvandoda Türk derbisi!

Dünya Tekvando Grand Prix Finali heyecanı, dün Birleşik Arap Emirlikleri’nde başladı. Sıkletlerinde en iyi 16 sporcunun yer aldığı müsabakalarda Türkiye ’den Rukiye Yıldırım (49), Zeliha Ağrıs (49), Hatice Kübra İlgün (-57), İrem Yaman (-57), Nur Tatar Asgari (-67), Nafia Kuş (+67) ve Yunus Sarı (80) kürsü şansını sürdürmek için tatamiye çıktı. 7 sporcumuzdan 4’ü kürsü şansını sürdürdü. En büyük çekişme ise -57 kiloda yaşandı. Aynı kiloda yarışan Hatice Kübra İlgün ile İrem Yaman çeyrek finalde birbiriyle eşleşti. iki Türk sporcunun mücadelesinde Hatice Kübra İlgün, güçlü rakibi İrem Yaman’ı 38-18 yenip, yarı finale kaldı. İlgün yarı finalde ise Hırvatistan ’dan Nikita Glasnovic’e 13-9 yenildi ve bronz madalya maçında kaldı.

Haberin Devamı

Nafia ve Rukiye bronza kaldı

49 kiloda Rukiye Yıldırım, ilk turda Hollandalı Dina Langeroudi’yi 18-0, çeyrek finalde Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Kouttouki’yi 7-0 mağlup ederken yarı finalde Güney Kore’den So-hui Kim’e 19-13 yenilip final şansını yitirdi. +67 kiloda Nafia Kuş da ilk turda Rusya Zhdanova’yı 9-2, çeyrek finalde Polonya’dan Kowalczuk’u 8-6’yla elerken yarı finalde İngiltere’den Walkden’a 20-5 kaybetti. İki sporcumuz da bronz için mücadele etme hakkı kazandı. Gazetemiz baskıya girdiğinde yeniden tekvandoya geri dönüş yapan Nur Tatar Asgari ise yarı final maçını yapmamıştı. Öte yandan Zeliha Ağrıs ile Yunus Sarı ilk turda elendi. Şampiyonluk ve bronz maçları bugün TSİ 12.00’den itibaren yapılmaya başlanacak.

YORUM YAZ