MENÜ

Tekvandoda Tokyo provası!

Üst üste 5 olimpiyatta Türkiye’ye madalya kazandıran branşların başında gelen tekvandoda Dünya Şampiyonası heyecanı bugün İngiltere’de başlayacak. 16 milli sporcu kürsü mücadelesinin yanı sıra 2020 Tokyo Oyunları yolunda da önemli bir sınav verecek.

Tekvandoda Tokyo provası!

Tekvandoda yılın en önemli organizasyonu Dünya Şampiyonası bugün Manchester kentinde başlayacak. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na 120 puan veren şampiyonada Türkiye’yi 16 sporcu temsil edecek. Türkiye kadınlarda tecrübeli, erkeklerde ise genç ve dinamik bir ekiple 5 gün boyunca kürsü mücadelesi verecek edecek.

Haberin Devamı

Nur, İrem ve Zeliha unvan peşinde!

Milli takım kadrosunda yer alan sporculardan Nur Tatar Askari, Zeliha Ağrıs, İrem Yaman, Hatice Kübra İlgün ve Nafia Kuş, daha önceki şampiyonalarda madalya kazanmıştı. Nur, Zeliha ve İrem Yaman ise 2. kez dünya şampiyonu olmaya çalışacak. Bu üç sporcu, ‘iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın tekvandocu’ unvanını elde etmek için tatamiye çıkacak. Rukiye Yıldırım da olimpiyat yolundaki avantajını sürdürmek için yarışacak. TSİ 11.30’da başlayacak müsabakaların ilk gününde kadınlar 46 kilo, 73 kilo ve erkeklerde de 58 kilodaki sporcular tatamiye çıkacak.

Tekvandoda Tokyo provası

YORUM YAZ