MENÜ

Tekvandoda çifte gümüş!

Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda açılışı, 1 altın ve 1 bronzla yapan Türkiye’nin madalya serisi dün de sürdü. Son yıllarda adından söz ettiren 19 yaşındaki Hakan Reçber ile son dünya şampiyonu Hatice Kübra İlgün Avrupa 2.’si oldu.

Tekvandoda çifte gümüş!

Son 5 olimpiyatta ülkemize 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7 madalya getiren başarılı branşımız tekvandoda Avrupa Şampiyonası heyecanı Rusya’da devam ediyor... İlk günü; Rukiye Yıldırım’ın Avrupa Şampiyonluğu ve Deniz Dağdelen’in Avrupa 3.’lüğüyle geçen Ay-Yıldızlılar dünü de boş geçmedi. 63 kiloda Hakan Reçber ile 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş madalya elde etti. 2016 Dünya Gençler Şampiyonası ile 2017 Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda altın madalya elde ederek isminden sözettiren ve son olarak 2018 Dünya Grand Slam Şampiyonlar Serisi 1. elemesinde birinci olan Hakan Reçber yine kürsüdeydi. 63 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber, finalde Hırvat rakibi Lovre Brecic’e kaybedip, şampiyonluğu kaçırsa da, Avrupa 2.’si oldu.

İrem Yaman ve Nur Tatar tatamiye çıkıyor

57 kiloda Hatice Kübra İlgün ise finalde Büyük Britanya’dan Jade Jones’la karşılaştı. Berabere biten müsabakanın kazanını, uzatmadaki altın vuruş belli etti. 2017 Dünya Şampiyonası’nda 2. olan Hatice Kübra İlgün uzatmada yenilince ikincilikle yetindi. Mücadele eden diğer sporcularımızdan; bayanlar 53 kiloda İpek Çidem ve Zehra Döşüçukur, bayanlar 57 kiloda Tuğba Yılmaz ve erkekler 68 kiloda Kutay Çekem elenerek şampiyonaya veda etti. Şampiyonada bugün erkekler 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız ve 80 kiloda Yunus Sarı ile bayanlar 62 kiloda İrem Yaman ve 67 kiloda Nur Tatar Askari madalya mücadelesi verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ