MENÜ

Tekirdağ'da olay: 11 yaralı

Tekirdağ'da Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Çorluspor ile Çerkezköyspor arasındaki futbol maçı öncesi ve karşılaşma sırasında olaylar çıktı. İki takım taraftarlarının attığı taşlardan biri polis 11 kişi yaralandı.

Tekirdağ'da olay: 11 yaralı

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Çorluspor ile Çerkezköyspor, Tekirdağ Namık Kemal Stadı'nda karşılaştı. Maç öncesinde iki takımın taraftarı polisin aldığı tüm önlemlere rağmen stada giriş sırasında birbirlerini taş attı. Polis taraftarları biber gazı sıkarak dağıttı. Olaylar maç sırasında da devam etti. Taraftarlar, ellerindeki taş ve koltukları birbirlerine fırlattılar. Atılan taşlardan biri polis,10'u taraftar toplam 11 kişi yaralandı. Atılan taşlar nedeniyle kafası kanayan biri polis 3 kişi, ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralılara ise ambulans içinde ayakta tedavi edildi. Olaylarla ilgili gözaltı olmazken, polis tribünlerdeki olaylara biber gazı sıkarak müdahale etti. Çok sayıda taraftar sıkılan biber gazı nedeniyle stattan ayrılırken, bir süre duran karşılaşma, tribünlerdeki olayların durulmasının ardından kaldığı yerden devam etti. Karşılaşmayı ise Çerkezköyspor 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

Otobüsler, taraftarı stada bırakıp gittiler

Çorluspor taraftarlarını getiren 2 otobüsün camları kırılınca, şoförü maç sonunu beklemeden stattan ayrıldı. Maç sonrası taraftarlar, Tekirdağ Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Bozkurt'un girişimleriyle Tekirdağ Belediyesinden temin edilen 2 otobüsle polis eşliğinde Çorlu'ya gönderildi. Aynı şekilde Çerkezköyspor taraftarları da polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında, geldikleri otobüslerle Çerkezköy'e döndüler.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

DHA

YORUM YAZ