MENÜ

Tekerlekli sandalyede kılıçlarını konuşturuyorlar

Branşlarının Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından aktif hale getirilmesini isteyen Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Eskrim Takımı sporcuları, ay yıldızlı milli formayla uluslararası şampiyonalara katılmayı hedefliyor.

Tekerlekli sandalyede kılıçlarını konuşturuyorlar

Takımın Antrenörü Kader Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp çatısı altında 2011 yılından bu yana çalıştıklarını, 3 yıldır da özel davetler alıp uluslararası organizasyonlara katıldıklarını söyledi.
Çalışmalarını 10 sporcuyla sürdürdüklerini ve katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Yıldırım, Türkiye’de engelli olup bu branşla uğraşan tek kulübün bünyesinde yer aldıklarından ciddi zorluklarla karşılaştıklarını anlattı.

Tekerlekli eskrim branşının TBESF tarafından aktif edilmemesi nedeniyle Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonunca düzenlenen resmi organizasyonlara gidemediklerini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sporcularımız yarın önemli bir turnuvaya, şampiyonaya katılacakmış gibi haftanın 5 günü ikişer saate yakın antrenman yapıyor. Tek isteğimiz; ülkemizi uluslararası arenada tekerlekli eskrim dalında temsil etmek. Tek isteğimiz; şampiyonalarda göğsümüzde Türk bayrağını taşımak, bayrağımızı en yukarı çektirmek ve İstiklal Marşımızı dinletmek. İmkan verilirse sporcularımın uluslararası şampiyonalarda çok başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. Dünyada 2006 yılından bu yana 36 ülkede tekerlekli eskrim branşında çalışmalar yapılıyor. Bu ülkeler arasında Irak ve İran da var. Bizim onlardan eksiğimiz yok. Bizim sporcularımız daha iyi. Uluslararası özel turnuvalarda aldığımız sonuçlar bunu gösteriyor."

"Bana imkan verilsin, spor salonunda uyurum"

Takımın sporcularından Nimet Erdoğan ise hiç kimseden maddi yardım beklemediklerini, sadece milli kimlik istediklerini belirtti.

Tekerlekli eskrim branşıyla 3 yıldır uğraştığını ve bundan dolayı hayatının tamamen değiştiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eskrim, hayatımın merkez noktası. Dünyam tamamıyla onun etrafında dönüyor. Eskrim, hayata bakış açımı değiştirdi. Bu branşta milli kimlik istiyorum. Milli sporcu olmak, önemli şampiyonalarda, olimpiyatlarda Türk gücünü göstermek, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Engelim, başka işler yapmama, büyük hedefler kurmama engel değil. Engelim bana engel değil. Yeter ki başkaları bana engel olmasın."
Uluslararası turnuvalarda önemli başarılara imza atan Alker Akkaya da iki yıldır uğraştığı eskrimin, hayatının en önemli parçası olduğunu bildirdi.

Haftanın 5 günü salonda teknik çalışma yaptığını, iki gününde evindeki aletlerle kendisini geliştirme mücadelesi verdiğini dile getiren Akkaya, "Talebimiz; federasyonumuz olsun, uluslararası maçlara gidelim, Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışalım, 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatlara katılalım. Bana imkan verilsin, spor salonunda uyurum. Tüm vaktimi spor salonunda geçiririm" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ