MENÜ

Tedbir kararı kaldırıldı!

Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu hakkındaki idari tedbir kararını kaldırdı. Emre kararın kaldırılmasının ardından bu konuyla ilgili Radyo Fenerbahçe'de açıklamalar yaptı.

Tedbir kararı kaldırıldı!

Tahkim Kurulu, geçen hafta cumartesi günü getirdiği tedbir kararını bugün kaldırdı. Fenerbahçeli futbolcu, yarınki Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Haberin Devamı

Kurulun bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, PFDK’nın Fenerbahçeli futbolcu için verdiği 2 maçlık cezanın, 3 maç olarak düzeltildiği, idari tedbirin oybirliği ile kaldırıldığı bildirildi. İki maçlık cezasını Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Kardemir Karabükspor maçlarında çeken,
hakkında idari tedbir konulduğu için Şampiyonluk Grubu’nun 3. haftasında Kadıköy’deki Beşiktaş maçında da oynayamayan Emre, yarın Dolmabahçe’deki Beşiktaş derbisinde ise forma giyebilecek.

Kuruldan ayıpalan açıklama şöyle:

Trabzonspor AŞ futbolcusu Alain Deguy Didier Zokora'nın, PFDK'nun Fenerbahçe AŞ'nin futbolcusu Emre Belözoğlu ile ilgili 19.04.2011 tarihli, E.2011/2012-1036, K.2011/2012-1265 sayılı kararına itirazına ilişkin Kurulumuzun E.2012/114 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, isnat edilen hakaret fiilinin birden fazla gerçekleşmesi ve bir bütünlük arz etmesi karşısında FDT'nın 11/2. maddesi uygulanmak suretiyle PFDK tarafından alt sınırdan tayin edilen cezanın yarı oranında arttırılarak 2 müsabakadan men cezasının 3 müsabakadan men şeklinde düzeltilmesine; esas hakkında karar verilmiş olmakla idari tedbirin kaldırılmasına oybirliğiyle karar verilmiştir.

DHA

Emre Belözoğlu'nun açıklamaları


Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun hakkında verdiği idari tedbir kararını kaldırılmasının ardından yarınki Beşiktaş maçında forma giyebilecek Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, hazır olduğunu, görev verilmesi durumunda elinden gelen her şeyi yapmaya çalışacağını ifade etti.

Radyo Fenerbahçe’de, Futbol Takımı Medya Sorumlusu Orkun Yazgan’ın hazırladığı "Samandıra Saati" programına telefonla katılan sarı-lacivertli futbolcu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda Trabzonspor ile yaptıkları maçta rakip oyuncu Zokora ile girdiği diyalog sonrası yaşadıklarının, daha önce teknik direktör Aykut Kocaman’ın da ifade ettiği gibi, bu sezon yaşadıklarının yanında "Denizde bir damla gibi" kaldığını belirterek, "Trabzonspor maçıyla çok iyi bir başlangıç yaptık. Ama maçtaki o mükemmel takım performansının dışına çıkmak adına her türlü mücadeleye başvurdular. Bizler de elimizden geldiğince saha içinde cevap vermeye çalıştık, bu son dönemde kim oynadıysa. Ama ne olursa olsun tekrar bir karar çıktı, tedbir kaldırıldı. Bu anlamda çok mutluyum, önümüzde önemli maçlar var. Hoca görev verirse elimden gelen her şeyi daha önce olduğu gibi yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

"Herkese örnek olduğumuzu düşünüyorum"

PFDK’nın hakkında verdiği karara herhangi bir itiraz olmadığı için, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun 3. haftasında Beşiktaş ile yapacakları maça oynayacakmış gibi hazırlandığını ancak son günde yapılan itiraz neticesinde hakkında tedbir konulduğunu hatırlatan Emre, şöyle konuştu:

"Son günde, artık herkesin Allah kalbini biliyor, hangi niyetle yapıldığı zaten aşikar olan tekrar bir itiraz oldu, oynamamam için. Önemli değil. Tahkim Kurulu da görevini yaptı. Toplanmak adına bir tedbir koymaları gerekiyordu belki, bilmiyorum. Tekrar toplandılar ve 3 maçla ceza onandı. Kendimi her zaman oynayacakmış gibi hazır tutuyordum. 3 maçlık bir periyotta oynamadım ama yine oynayacakmış gibi kendimi geçen haftadan hazırlamıştım. Hocam görev verirse elimden gelen her şeyi yapacağım. Sonuçta geçen maçta herkes elinden gelen mücadeleyi ortaya koydu. Bu sene bence takım adına çok ciddi bir birliktelik ortaya koyuyor arkadaşlarımız. Bu anlamda herkese örnek olduğumuzu düşünüyorum."

"Beşiktaş’ı İnönü’de de yenebilecek güçteyiz"

Yarınki Beşiktaş derbisi öncesi takımın havasını değerlendiren Emre, "Beşiktaş’ı içeride yendik, İnönü’de de yenebilecek güçteyiz" dedi.

Fenerbahçeli futbolcunun, derbiyle ilgili düşünceleri şöyle:

"Bu periyoda geçen sene 18’de 17 yapan takım ruhu ile girdik diye düşünüyorum. Son 3 maçı da kazanmak istiyoruz. Rakip kim olursa olsun çok önemi yok. İçeride Beşiktaş’ı yendik, İnönü’de de yenebilecek güçteyiz. Yeter ki o birlikteliği, o beraberliği ortaya koyalım. İnanıyorum, takım arkadaşlarım bu işi bugüne kadar getirmişken devam ettirmek istiyor. Önümüzdeki 3 maçı da kazanıp, ligi şampiyon bitirmek istiyoruz."

AA

YORUM YAZ