MENÜ

Tarihi buluşma

Fenerbahçe, sezonun flaş takımı Mersin'i beklenenden kolay devirdi. Aykut Kocaman'ın öğrencileri gollerde fırsatçı, ev sahibi ekibin file bekçileri Hakan ve Şehiç kalelerinde çok davetkârdı! Özer'in ilk goldeki akıl dolu vuruşu, kariyerinin belki de en güzel hareketiydi.

Tarihi buluşma

Haberin Devamı

Bienvenu fırsatçılığıyla farkı ikiye çıkardı, Beto geceyi noktaladı. Fenerbahçe adına skor yeterli, 10 kişi kalan rakibe karşı sergilenen futbol endişe vericiydi. Nitekim Kocaman da olan bitene sinirlendi, “Büyük takım gibi oynamadınız” diyerek, maç sonrası takıma cezayı kesti!

Yok böyle bir gol

Her yönüyle ilginç bir 90 dakika oldu. Mersin İdmanyurdu, 28 yıl sonra Fenerbahçe’yi ağırlarken, öyle bir yağmur boşaldı ki, basın tribününde böylesini gören olmamıştı. Özer, karşılaşmanın hemen başında 40 metreden yıllarca konuşulacak akıl dolu nefis bir gol attı. 25 dakika kapanmayan gökyüzündeki deliğe rağmen saha zemini çok da engel çıkarmadı. İstanbul’a böyle bir yağmur düşseydi, maç kesinlikle ertelenirdi. Zeminin altyapısını oluşturanlara ve görülmemiş yağmura aldırmayan iki takım oyuncularına bravo. İki kale arasında fazlaca gidip gelen futbolcular, heyecan fırtınası estirdi. Fenerbahçe, Alex, Caner, Baroni ve Emre ile farkı açabilirdi. Ev sahibi ise Beto, Mustafa ve Zurita’nın bulduğu pozisyonlarla skoru dengeleyip, öne geçebilirdi. Sarı-Lacivertliler, yine kaleci hatasıyla 2-0 öne geçtikten sonra alan savunmasını öne çıkartarak, rakibin çok adamla yüklenmesine fırsat tanıdı. Defans güvenliğini bir kenara bırakıp, Fenerbahçe’nin üstüne yüklenen Kırmızı-Lacivertliler, savunmada fazlaca açıklar verdi. Stoch, son vuruşlarda zayıf kalırken, boş kaleye bile topu bırakamadı. Bienvenu ise ani çıkışlarda araya atılan toplarla buluşmak istemeyen bir görüntüdeydi. Fenerbahçe, her şeye rağmen bir deplasman maçını daha galibiyetle kapatarak, seriyi sürdürürken liderliğe de devam etti.

Haberin Devamı

Gollere gelince: 4. dakikada Emre’nin serbest atıştan kendisine ulaştırdığı topla buluşan Özer, kaleci Hakan’ın ileri çıktığını görünce 40 metre civarından mükemmel bir vuruşla ağları havalandırıp, Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

53. dakikada yine Emre, serbest vuruşta bu kez havadan uzun bir topla Bienvenu’yü kaçırdı. Kamerunlu oyuncunun ayağına çarpan top, kaleci Şehiç’e çarpıp, geri döndü. Bienvenu bu ikramı geri çevirmedi ve meşin yuvarlağı boş kaleye gnöderip, farkı 2’ye çıkardı. 90. dakikada Beto, çalımlarla ceza alanına girip, yerden sert bir vuruşla ağları havalandırdı. Bu arada 42. dakikada ceza alanı içinde topun Bekir’in eliyle buluşmasına Mersinliler penaltı itirazı yaptı ama hakem oyunu devam ettirdi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ