MENÜ

Taraftar dediğin böyle olur

Siyah-Beyazlı futbolseverler, Vodafone Arena’da birinci dakikada ırkçılık ve işitme engelliler konusunda farkındalık yaratmak için işaret diliyle, “Irkçılığa hayır” ve “Kara Kartal” tezahüratı yaparak tarihe geçti. 126 ülke, bu şovu canlı yayınladı. Karşılaşmanın ilk yarısında peş peşe gelen Benfica gollerinin ardından büyük üzüntü yaşayan Beşiktaşlı taraftarlar, ikinci yarıda adeta şaha kalktı.

Taraftar dediğin böyle olur

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Portekiz temsilcisi Benfica ile yaptığı karşılaşmada Siyah-Beyazlı taraftarlar, dünyada bir ilke imza atarak sessiz tezahüratta bulundu.

Siyah-Beyazlı kulübün organizasyonunda futbolseverler, ırkçılık ve işitme engelliler konusunda farkındalık yaratmak için karşılaşmanın başlamasıyla bir dakika susarak işaret diliyle “Irkçılığa hayır” ve “Kara Kartal” tezahüratı yaptı. Geçmiş sezonlarda İnönü Stadı’nda Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada142 desibelle ses rekoru kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Beşiktaş, böylece bir ilke daha imza attı. İstanbul Teknik Üniversitesi de sessiz tezahüratla ilgili kayıt gerçekleştirdi.

Tüm dünya Kartal’ı izledi

126 ülkeden canlı yayınlanan karşılaşmada Beşiktaş tribünlerinin yaptığı organizasyon, dünyanın önemli bir bölümünden takip edildi. 1 dakikalık sessizliğin ardından takımlarına tam destek veren Siyah-Beyazlı futbolseverler, ilk yarıda peş peşe gelen Benfica gollerinin ardından büyük üzüntü yaşadı.

İkinci yarıda ise Şenol Güneş’in öğrencilerinin hareketlenmesi sonrasında gelen goller, taraftarları sevinçten çılgına çevirdi. 12. adam, 3-0’dan maçın çevrilmesinde takıma büyük katkı sağladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ