MENÜ

Süreyya Ayhan Kop'tan ikinci dava...

Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, Avrupa şampiyonu Gülcan Mıngır'a, aralarındaki "sportif danışmanlık sözleşmesinin" gereklerini yerine getirmediği gerekçesiyle dava açtı.

Süreyya Ayhan Kop'tan ikinci dava...

Ayhan Kop’un avukatlarından Oğuz Atasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’e açtıkları davanın niteliklerini taşıdığını belirterek, "Milli atlet Gülcan Mıngır ile müvekkilim arasında yapılmış ıslak imzalı ve parmak izli bir sözleşme mevcut. İki taraf 2009-2012 yıllarını kapsayacak şekilde sportif danışmanlık sözleşmesi yapmışlardır. Müvekkilim bu süre içinde Gülcan Mıngır’a bilgi ve deneyimlerini aktararak, sportif danışmanlık yapmıştır" dedi.
Sözleşme gereği Gülcan Mıngır’ın, bu süreç içinde elde ettiği üstün sportif başarılardan alacağı ikramiye, ödül ve primlerden belli bir miktarı müvekkiline vermeyi kabul ettiğini ifade eden Atasoy, Mıngır’ın kısmi ödeme yaptığını, ancak Aslı Çakır Alptekin’de olduğu gibi sözleşmenin gereklerini yerine getirmediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Çektikleri ihtarların da sonuçsuz kaldığını belirten Atasoy, "Herhangi bir cevap gelmedi. Bu nedenle avukat Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör ve benim aracılığımla konuyu yargıya taşımış bulunmaktayız. Mıngır aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 5 Mart 2013 tarihli bir dava açmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Milli atlet Gülcan Mıngır, söz konusu süre içinde, 2011 yılında Çek Cumhuriyeti’nde yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve geçen yıl Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 3 bin metre hendekli koşuda altın madalya kazanmıştı.
Ayhan Kop, bir süre önce de aralarında yapılan "sportif danışmanlık sözleşmesi"ne uymadığı gerekçesiyle olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’e alacak davası açmıştı.

Haberin Devamı

Sportif danışmanlık sözleşmesi
Sportif danışmanlık sözleşmesi, son yıllarda tarafların giderek daha çok tercih etmeye başladığı bir yöntem olarak dikkati çekiyor.

Profesyonel sporcuları, belirli bir hedefe yönelik teknik ve taktik anlamda hazırlayan, alanında uzman kişiler, sporcu ile verdiği hizmetin karşılığında bir sözleşme imzalıyor. Danışman, belirli periyotlarla ücret talep edebildiği gibi sporcunun, sözleşmenin geçerli olduğu dönemde elde ettiği ödüllerden de pay isteyebiliyor.

AA

YORUM YAZ