MENÜ

Sürekli baş ağrısı çeken kişiler her gün ağrı kesici içmeli mi?

Nöroloji Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, migreni olan ve her gün başı ağrıyan kişilerin her gün ağrı kesici almamaları gerektiğinin altını çizerek konu hakkında merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için anlattı.

Nöroloji Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, migreni olan ve her gün başı ağrıyan kişilerin her gün ağrı kesici almaları gerektiğinin altını çizerek konu hakkında merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için anlattı.

Haberin Devamı

Sürekli baş ağrısı çeken kişiler kesinlikle her gün ağrı kesici içmemelidir. Migreni olan dört kişiden biri ayda 4 ya da daha fazla baş ağrısı atağından muzdariptir. Bir başka deyişle, yüzde 37’si ayda 5 ya da daha fazla, yüzde 35’i ayda 1-4 ve yüzde 38’i ayda 1 ya da daha az baş ağrısı atağı yaşarlar. Ataklarla seyreden migrende ayda 14 ve daha az baş ağrısı atağı görülür. Kronik yani süreğen migrende ise günde 4 saat ya da daha uzun süren, ayda 15 günden daha fazlasının ağrılı geçirildiği ve bu durumun 3 aydan uzun sürdüğü baş ağrıları söz konusudur. Kronik migren ya da transforme olmuş migren ataklarla seyreden migrenin komplikasyonudur. Migrenin süreğenleşmesi için en önemli risk faktörü ağrı kesicilerin çok miktarda kullanılmasıdır. İlaç kötüye kullanımının yanı sıra aşırı kafein tüketimi, kadın cinsiyet, stres, bunaltı, depresyon, atak sıklığının fazlalığı, kafa ve boyun travması, obezite, horlama ve eklem iltihabı da risk faktörüdür.

YORUM YAZ