MENÜ

Süprizlere hazır olun

Bank Asya 1.Lig'de son hafta öncesi, Tunç Kayacı maçları analiz etti. “Play-Off yarışında Tavşanlı, Ordu ve Rize bir adım önde. Düşme hattında ise Altay ve Kartalfazlasıyla sıkıntılı. Ama hiçbirinin durumukesin değil, sürprizler yaşanabilir.”

Süprizlere hazır olun

Bank Asya 1.Lig’de son haftaya giriyoruz. Evet Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu Süper Lig’e çıktı, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da ilk 6 içinde olmayı garantiledi, ama dananın kuyruğu pazar günü kopacak. Düşenler de, Play-Off’a kalanlar da belli olacak. Gerçekten bazı karşılaşmalara baktığımızda sadece bir tarafı ilgilendiriyor, ama bazıları var ki; iki takım için de çok zor görünüyor. Adeta koyun can derdinde, kasap et derdinde... Şöyle kısaca haftanın bu önemli maçlarını yorumlayalım ve olası sonuçları gözler önüne serelim.

Haberin Devamı


Giresun-K.Erciyes

Giresun açısından prestij maçı, çünkü ligde kalmayı garantilediler. Ancak Erciyes’in çok uzaktan da olsa kazandığı takdirde, rakiplerinin alacağı sonuçlara göre averajdan Play-Off şansı bulunuyor. Her ne kadar matematiksel şansları bulunsa da, ben kazanması halinde dahi Erciyesspor’a Play-Off şansı vermiyorum.

Samsun-Ç.Rize

Süper Lig’e çıkan Samsunspor, son karşılaşmasında puan alıp Mersin İdman Yurdu’nun önünde ligi 1. bitirmek için sahada olacak. Çaykur Rizespor’un ise alacağı 1 puan, Play-Off kapısını onlar için açıyor. Samsun’daki kritik karşılaşma öncesi beraberlik ihtimali fazlasıyla yüksek.

Denizli-Ordu

Ordu kazanıp ilk 6’yı garantilemek amacında. Rakip Denizlispor ise iddiasız gibi gözükse de, taraftarı önünde adına leke sürdürmemek için 3 puanı hedefleyecektir. Geçtiğimiz hafta genç bir takımla sahaya çıktılar ve Erciyes’i 3-1 yendiler. Ordu’nun işi zor, ama galibiyete yakınlar.

Haberin Devamı

Adanaspor-Altay

Ev sahibi 1 puan alırsa ligde kalıyor. Aksi halde Adana, averaj hesaplarında sıkıntılı. Altay ise kaybederse bir alt lige gidecek. Ancak İzmir ekibi 1 puan alırsa, durumu rakiplerinin alacağı sonuçlara bağlı. En azından Adanaspor’dan 1 puan koparacaklardır. Benim tahminim beraberlik.

Boluspor-Kartal

Boluspor Play-Off için kazanıp, rakiplerinin takılmasını bekleyecek. Kartal ise en azından 1 puan alıp, rakiplerinin alacağı sonuçlara bakacak. Kadro kalitesi ve taraftar desteği göz önüne alındığında ibre ev sahibinden yana olsa da, beraberlik ihtimali de söz konusu.

T.Linyit-Akhisar Bld.

Play-Off için kazanmak zorunda Tavşanlı. Akhisar ise 2.Lig’e gitmemek istiyorsa, kaybetmemeli. Tabii ki bu iki takımın durumu rakiplerinin alacağı sonuçlara da bağlı. Evinde namağlup olan Tavşanlı Linyitspor yine yenilmez. Ama bir beraberliğin de ağır bastığını söyleyebilirim.

Karşıyaka-Güngören Bld.

Karşıyaka İzmir’in diğer temsilcisi Altay için oynar mı? Bence maçın püf noktası bu. Çünkü Karşıyaka için Bank Asya 1.Lig çoktan bitti. Güngören ise puan alıp, hatta kazanıp kümede kalmak istiyor. Zorlu 90 dakika
öncesi beraberlik ihtimali fazlasıyla yüksek gözüküyor.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

YORUM YAZ