MENÜ

Süper Lig'de yok böyle hücum hattı! Trabzonspor'un 6 yıldızı 18 takıma bedel!

Lider Trabzonspor, müthiş atak gücüyle rakiplerini dağıtırken, ön taraftaki yıldızlar performanslarıyla fark yaratıyor. Cornelius (12), Nwakaeme (11), Bakasetas (8), Djaniny (7), Abdülkadir Ömür (6) ve Visca (5) toplam 49 gol attı, bu 6 isim ligde 18 takımı geride bıraktı.

Süper Lig'de yok böyle hücum hattı! Trabzonspor'un 6 yıldızı 18 takıma bedel!

29 maçta 70 puan toplayan Fırtına, ligin en çok gol atıp (56), en az yiyen (23) ekibi... Bordo-Mavililer savunmadaki başarısı bir tarafa, kusursuz hücum gücüyle şampiyonluğa koşuyor. Özellikle 6 isim var ki, performanslarıyla sezona damga vuruyor. Cornelius attığı 12 golle Fırtına’nın en skorer ismi olurken, onu 11 gol, 10 asistle kariyer rekoru kıran Nwakaeme takip ediyor. Bakasetas 8 kez rakip fileleri havalandırdı, son maçlarda kulübeden gelip geri dönüşlerde kilit rol üstlenen Djaniny 7 gol attı. Göztepe maçında duble yapan Abdülkadir Ömür, 6 gole ulaşırken, ara dönemin en iyi transferi olan Visca ise Bordo-Mavili formayla ligde 5 gol, 2 asistlik istatistik yakaladı.

Haberin Devamı

Sadece Alanyaspor

Bu 6 yıldız toplamda 49 gol kaydederken, ligdeki diğer 19 ekipten 18’ini geride bıraktılar. Sadece Alanyaspor (53), 6 isimden daha fazla gole ulaştı. Fırtına’nın en yakın takipçisi Konyaspor bile takım halinde 47 golde kaldı. Trabzonspor’un ön taraftaki yıldızları, Bordo-Mavili takımın Süper Lig’de skor yükünün (56) yüzde 87.5’ini de çekmiş oldu. Diğer 7 gol şöyle: Hamsik (2), Gervinho (2), Dorukhan (1), rakip oyuncu kendi kalesine (2).

Aslıhan Çil

YORUM YAZ