MENÜ

Süper Lig'de "Haliç Derbisi" yarın yapılacak

Süper Lig’in 13. haftasında yarın Kasımpaşa ile Fatih Karagümrük karşılaşacak.

Süper Lig'de "Haliç Derbisi" yarın yapılacak

İstanbul’da Haliç’in iki yakasında bulunan Kasımpaşa ve Karagümrük semtlerinin karşı karşıya geleceği derbi, lacivert-beyazlıların ev sahipliğinde Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yapılacak. Saat 13.30’da başlayacak müsabakayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Haberin Devamı

Sezona iyi başlayamayan Kasımpaşa, 12 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Toplamda 9 puan alabilen lacivert-beyazlılar, haftaya 18. sırada girdi.

Fatih Karagümrük ise oynadığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenildi yaşadı. Kırmızı-siyahlı takım, elde ettiği 19 puanla 8. sırada yer buldu.

Kasımpaşa’da Valentin Eysseric, Fatih Karagümrük’te ise Jimmy Durmaz, cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Süper Lig’de Kasımpaşa üstün

İki takım arasında Süper Lig’de yapılan maçlarda Kasımpaşa’nın üstünlüğü bulunuyor.

Kasımpaşa ile Karagümrük, Türkiye’nin en üst düzey futbol liginde aynı anda sadece 4 sezon yer alabildi. Bu süreçte 8 kez karşı karşıya geldi.

Bu maçlardan 4’ünü lacivert-beyazlılar, 1’ini kırmızı-siyahlılar kazanırken, 3 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Kasımpaşa’nın attığı 15 gole karşılık Karagümrük 12 kez fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

İki takım arasında Süper Lig’deki rekabette sadece 1 maç 0-0 beraberlikle sonuçlanırken diğer karşılaşmaların tamamında karşılıklı gol veya goller atıldı.

AA

YORUM YAZ