MENÜ

Süper final

Gazişehir mi, Erzurum mu? Bu sorunun cevabı Bursa’da yanıt bulacak. 1.lig play-off finali saat 21.30’da başlayacak. müthiş kapışma beINSPORTS 2’den yayınlanacak.

Süper final

1.Lig’de büyük gün geldi çattı... Play-Off sistemine geçildikten sonraki 23. final Bursa’da oynanacak. Bugün saat 21.30’daki karşılaşmada Gazişehir ile Erzurumspor kozlarını paylaşacak. Çaykur Rizespor ve Ankaragücü’nün ardından Süper Lig’e son biletin sahibini bulacağı mücadele öncesi nefesler tutuldu.

Gazişehir, Play-Off yarı finalinde Boluspor’u saf dışı bırakırken, Erzurumspor ise güçlü rakibi Ümraniyespor’u her iki maçta devirip adını finale yazdırdı. Ligde normal sezonu 5. ve 6. sırada bitiren iki ekibin ilk yarıdaki mücadelesi 2-2 bitmiş, ikinci devredeki maçı ise Erzurum taraftarının önünde 2-1 kazanmıştı.

50 milyon TL’lik maç

Finali kazanan ekip Süper Lig’e yükselmenin yanı sıra ciddi bir gelirin de sahibi olacak. Kulüplere aktarılan kaynak uygulamasına göre Play-Off’tan mutlu sona ulaşacak takım 50 milyon TL’nin üzerindeki ayak bastı parasını kasaya koyacak.

Eski arkadaşlar rakip oldu

Futbolculukları döneminde Gençlerbirliği’nde birlikte top koşturan Gazişehir Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile Erzurum’un hocası Mehmet Altıparmak, bugünkü finalde birbirlerine rakip olacak. İki çalıştırıcı da sezon içinde yaşanan teknik adam değişikliklerinin ardından takımlarının başına geçti. Mehmet Altıparmak Osman Özköylü’nün, Erkan Sözeri ise Hüseyin Kalpar’ın yerine göreve geldi.

18 senelik hasret

TFF 2. Lig’den 1. Lig’e çıkan ve ilk sezonunda Play-Off finaline yükselmeyi başaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2000-2001’den beri Süper Lig’den uzak kalan Erzurum’a tekrar bu sevinci yaşatmak istiyor. Mehmet Altıparmak ve öğrencileri, şehrin 18 senelik hasretine son vermeyi hedefliyor.

Antep’ten 100 otobüs

Daha önce ligde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor adıyla yer alan Gazişehir Gaziantep, 3. kez mücadele ettiği Play-Off’ta 2010- 2011’de finale kadar yükselmiş ancak Süper Lig biletini alamamıştı. Müthiş final için Gaziantep’ten 100 otobüsle taraftarların Bursa’ya geleceği öğrenildi.

Gazişehir nasıl geldi?

1. Lig’de 6. olarak sezonu tamamlayan Gazişehir, Play-Off yarı finalinde eşleştiği Boluspor’u her iki maçta da yendi. Evindeki ilk karşılaşmayı son dakikada Webo’nun attığı golle 1-0 kazanan Gazişehir, deplasmanda da 3-1 kazanıp adını finale yazdırdı.

Erzurum nasıl geldi?

Sezonun son maçında ilk 6 mücadelesi verdiği Altınordu ile berabere kalıp averajla Play-Off potasına giren Büyükşehir Belediye Erzurum, Ümraniyespor’u hem evinde hem de deplasmanda devirdi. Taraftarı önünde 4-3 kazanan Dadaşlar, rövanşta da 2-1 galip geldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ