MENÜ

Süleyman Seba'nın ölümünün 1. yılı

Beşiktaş'ın ve Türk Futbolu'nun önemli isimlerinden olan Süleyman Seba'nın ölümünün 1. yılı oldu.

Süleyman Seba'nın ölümünün 1. yılı

Türk sporuna centilmenliği ve beyefendiliği ile damga vuran, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu.

Onursal Başkan Süleyman Seba'yı vefatının 1. yıldönümünde anma etkinlikleri, bu sabah erken saatlerde Akaretler'deki kulüp binasının karşısında bulunan Şairler Parkı'nda Seba heykelinin önünde anı defterinin açılmasıyla başladı.

Hem siyah-beyaz renklere gönül veren taraftarlar hem de farklı renklerin taraftarları, Süleyman Seba'yı anmak için Şairler Parkı'nda buluşarak anı defterine duygularını yazdı.



Süleyman Seba’ya anma töreni

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba için vefatının birinci yılında, Şairler Parkı’ndaki heykelinin önünde anma töreni yapıldı. Süleyman Seba Caddesi’ndeki Şairler Parkı’nda bulunan Süleyman Seba heykeli önünde düzenlenen törene Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, siyah-beyazlı yöneticiler, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörler Tamer Tuna ve Mehmet Kulaksızoğlu, futbolcular Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal’ın yanı sıra, Beşiktaş Kulübü’nün çeşitli branşlarındaki altyapı sporcuları, kulüp çalışanları ile siyah-beyazlı taraftarlar katıldı.

Fikret Orman konuşma yaptı

Heykelinin önünde bir konuşma yapan Fikret Orman, Süleyman Seba’nın hem Türk sporu hem de siyah-beyazlı camia için çok önemli birisi olduğunu belirterek, "Allah gani gani rahmet eylesin. Çok anılarımız var. Beşiktaş’a çok güzel hizmetlerde bulundu" dedi.



"İnşallah onları utandırmadan Beşiktaş’a hizmet etme şansına sahip olabiliriz" diyen Orman, şunları söyledi:

"Tekrar Türkiye’nin, spor aleminin, Beşiktaş camiasının başı sağolsun. İnşallah, yeni nesiller onlara layık olabiliriz. Allah gani gani rahmet eylesin Süleyman ağabeyimize."
Heykelin önündeki anı defterine Seba’yla ilgili düşüncelerini yazan ve bunu basın mensuplarıyla paylaşan Murat Hazinedar ise, "Sadece kulübüyle değil, Beşiktaşımızın da semtimizin son döneminin en önemli simgesi, benim de doğduğum mahalle olan Vişnezade’nin de simgesi olan sayın Süleyman Seba’yı vefatının birinci yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Beşiktaş aşkı ile onun izindeyiz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Futbol Takımı’nın kaptanı Tolga Zengin de siyah-beyazlı ekip adına anı defterine Seba’yla ilgili düşüncelerini yazdı.

Bu arada anma töreninde Fenerbahçe ve Eskişehirspor formalı taraftarların da yer alması dikkati çekti. Anma törenine katılanlar, Kartallar Beşiktaş Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri eşliğinde Şairler Parkı önünden Süleyman Seba’nın Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrine doğru hareket etti.



Süleyman Seba kimdir?

5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Seba, lise okumak için geldiği İstanbul'da önce Galatasaray Lisesi'nin kapısından içeri girer. Burada 2 sene okuyan Süleyman Seba daha sonra hayatına damga vuracak seçimini yaptı ve Kabataş Erkek Lisesi'ne geçti. Burada okurken Beşiktaş Genç Takımı'nda da forma giymeye başladı. 1946 yılında A Takıma alınan Seba, ilk maçına da Fenerbahçe karşısında çıktı.4-3 yenildikleri maçta bir gol kaydetti. İlk sezonunda 9 maçta 6 gol atmıştı. O sezon Milli Küme'de şampiyonluk yaşayarak kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı. 1947 yılında İnönü Stadyumu'nın açılışı sebebiyle Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı yapılan maçta bu stattdaki ilk golü atarak tarihe geçti.

Başarılarla dolu futbolculuk kariyeri sonrasında 1963 yılında ilk kez yöneticilik görevi yürüten Seba, 1984 yılında Mehmet Üstünkaya'dan devraldığı başkanlık görevini 2000 yılına kadar devam ettirdi.

Başkanlık görevi sonrasında Beşiktaş'taki mütevazi evinde ve memleketi Hendek'te sakin bir hayat süren Seba, 13 Ağustos 2014 tarihinde bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ