MENÜ

Süleyman Hurma: Krizin sürmesini isteyenler var

Onur Kıvrak'tan sonra sportif direktör Hurma da konuşmak için FANATİK'i seçti: Krizin sürmesini isteyenler var.

Süleyman Hurma: Krizin sürmesini isteyenler var

Trabzonspor’da üst üste gelen kötü sonuçlardan sonra en çok eleştirilen isimlerden biri de sportif direktör Süleyman Hurma oldu. Bordo-Mavililer’in profesyoneli de suskunluğunu FANATİK’e bozdu. Oyun problemlerinden kendilerine yönelik ‘istifa’ çağrılarına kadar her şeye yanıt verdi...

‘Tek büyük Trabzonspor’

Trabzonspor benim biraz uzak kaldığım ama daha önce çok büyük değerlerle çalıştığım, hep içinde olduğum bir camia. Başkan ile görüştüğümüzde de hedef birliği yaptık, yola çıktık. Transferlerde biraz geç kaldık ama aldığımız oyuncuların hangisine kim kötü diyebilir. Sezona da aynı kadro iyi başladı, ilk 4 haftada ligin en övülen takımıydık. Ne yani şimdi bu oyuncular futbolu mu unuttu, yetenekleri mi sıfırlandı! Sorunlar var, burası büyük bir aile. Ancak çözüm noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Herkesin tek büyüğün Trabzonspor olduğunu kabullenip, kendi yerini ve geleceğini tartması lazım.”

‘Sorumluluktan kaçmam’


“Sorumluluktan kaçacak değilim. Bu sorunları çözmek için göreve talip olduk, hâlâ buradayız. Fakat enerjimizi emen, iyi niyetten uzak insanlar var. Dışarıdayken tahmin ediyordum ama burada karşılaştığım atmosfer daha farklı. Trabzonspor ve Trabzon camiası kenetleneceği yerde kişilere ve oluşumlara göre tavır alıyor. Yaptıkları iş değil. Bu camia büyürse medyasıyla, yöneteniyle, taraftarıyla hep beraber büyüyecek. Normal her eleştiriye açığız, almamız gerekeni alıyoruz ama başarısızlığa sevinenlerle nasıl aynı noktada buluşabiliriz!”

‘Çözmeyelim istiyorlar’

“Futbolcuların karakter yapıları çok çeşitli. Benim işim onlarla polemiğe girmek, değersizleştirmek değil. Söylediklerimizi yanlış aksettiriyorlar. Son Erkan-Ekici olayında böyle oldu. Benim söylediğim net; yenilgiyi hazmedemeyen oyuncular var. Tavırları tasvip etmek değil bu ama soyunma odalarında sevinçler gibi sinir de söz konusudur. Ölçüsü olacak. ‘Barışsınlar’ diyorum, ‘düzeltmeliyiz’ diyorum birileri karşı çıkıyor. Bu oyuncular değerlerimiz. Maliyetleri var, üzerine planlarımız var. Böyle, ‘kavga ettiniz, çıkarın formaları gidin’ olmaz. Sorunları çözmek için buradayız ama çözemeyelim diye uğraşanlarla da uğraşıyoruz.”

‘Mazeret yok, çözüm var’


“Sorun çözme makamındayım. Hepsini tespit ediyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Ancak zamanlama burada krizi tespit edip çözmek kadar önemli. Yoksa her şey daha da sarpa sarar. Şimdi en büyük önceliğimiz takımın ayağa kalkması. Çok karakterli, kariyerli oyuncularımız var. En çok da onların karakterine ve iyi niyetli, ‘Trabzonspor iyi olsun’ diye düşünenlerin desteğine ihtiyacımız var. Yoksa pes etmek, istifa etmek kolay. Burası büyük bir camia, çok insan gelmiş geçmiş, biz de gelir geçeriz. Trabzon’u yüceltecek değerlerle yönetiyoruz. Olmadığını anladığımız gün de gideriz. Fakat olmamanın tek belirleyicisi birkaç kötü saha sonucu değildir.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ