MENÜ

Suat Kılıç: Garip bir durum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 21 haltercinin dopingli çıkmasını garip bir durum olarak değerlendirdi.

Suat Kılıç: Garip bir durum

23 Yaş Altı Halter Milli Takımı'nda 21 oyuncunun doping kullandığının belirlenmesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, değerlendirmede bulundu. Konuya şüpheyle yaklaşan Bakan Suat Kılıç, olayı "garip" bir durum olarak değerlendirdi.

Doping konusunun tavizsiz oldukları bir durum olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Bu konuda IOC kuralları belli. Olimpik oyunlarda da spor heyetlerinin ve uluslararası federasyonların etik kuralları belli. Türkiye'deki tüm federasyonlar ve sporcular etik kurallar konusunda ciddi bir hassasiyet içerisinde olmak zorunda. Gerek WADA (Dünya Anti Doping Ajansı) ve gerekse TADA (Türkiye Anti Doping Ajansı) ayağında tüm takipler yerine getiriliyor. Numuneler, gitmesi gereken laboratuvarlara gidiyor ve incelemeleri yapılıyor" dedi.

Son hadisenin detaylarına vakıf olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti, "Bir anda tüm takımın sporcularında aynı doping maddesinin bulunmasının araştırılması gerekiyor. Değişik zamanlarda değişik sporcularda doping maddesi içeren yasaklı maddeler bulunabilir. Bunu anlamak kolay. Ama aynı anda bütün takımın sporcularında aynı doping maddesinin birbirine benzer oranda bulunması garip bir durum gibi geliyor bana. Konuyla ilgili Halter Federasyonu'nun açıklama yapmasını bekliyoruz. Gerekirse bu numunelerin dünyada farklı laboratuvarlarda yeniden, yeniden, yeniden incelemeye tabi tutulmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

BAKAN KILIÇ: "OLİMPİYAT SÜRECİNDE DÜNYANIN DEĞİŞİK ÜLKELERİNE SEYAHATLER OLUYOR"

2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde İsviçre'nin Lozan şehrine düzenleyecekleri seyahat ile ilgili bilgi veren Kılıç, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ile birlikte Lozan'a ziyaretimiz olacak. Aday kent olarak bu tür ziyaretler normal karşılanmalı. 7 Ocak tarihinde adaylık ve başvuru kitabımız dokümanları ile birlikte IOC'ye teslim edildi. Belli periyotlarla bu ziyaretler devam edecek. Lozan'a ziyaretimiz, duyduğunuz bir seyahat. Ama duymadığınız veya öğrenemeyeceğiniz onlarca seyahat dünyanın değişik ülkelerine gerçekleştiriliyor. Türkiye gerçek anlamda adaylık çalışmalarına enerji harcayan bir ülke konumunca temennimiz sinerji halinde sürdürdüğümüz bu çalışmalar neticesinde aday kent İstanbul, 'Olimpiyat Kenti İstanbul' hüviyetini kazasın" İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ