MENÜ

Suarez yine ısırdı!

Oyun sırasında rakiplerini ısırmasıyla bilinen Uruguaylı forvet Luis Suarez, bu sefer de kritik İtalya karşılaşmasında rakibi Giorgio Chiellini'nin omzunu ısırdı.

Suarez yine ısırdı!

Karşılaşmanın son 10 dakikasına girilirken, Uruguay'ın 10 kişilik İtalya karşısında baskısı iyiden iyiye artmıştı. Bu sırada İtalya ceza sahası içinde bulunan Luis Suarez ve Giorgio Chiellini, bir anda yerde kalınca ilk başta ne olduğu anlaşılamadı. Ancak pozisyonun tekrarı izlendiğinde, daha önce Ivanovic ve Otman Bakkal gibi isimleri oyun sırasında ısırdığı için büyük tepki çeken ve ceza alan Uruguay forveti Luis Suarez'in, Chiellini'yi sol omzundan ısırdığı net bir şekilde görüldü.

Hakemlerin gözünden kaçan bu olay sonrasında, İtalyalı Giorgio Chiellini, omzundaki ısırık izini göstererek hakeme yoğun bir şekilde itiraz etmesine karşın herhangi bir sonuç alamadı. Karşılaşmanın hakemi Marco Rodriguez Moreno, 59. dakikada tartışmalı bir kırmızı kartla Claudio Marchisio'yu oyundan atmıştı.

Haberin Devamı

FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, Luis Suarez ile ilgili "FIFA olayı ciddiyetle soruşturmalı ve gereken ceza neyse vermelidir" dedi. Kuzey İrlandalı yönetici Boyce, BBC’ye yaptığı açıklamada, Suarez’in harika bir futbolcu olduğunu ancak bu davranışıyla kendisini bir kez daha şiddetli eleştirilerin merkezine yerleştirdiğini belirterek, "FIFA olayı ciddiyetle soruşturmalı ve gereken ceza neyse vermelidir" ifadesini kullandı.

Bir FIFA yetkilisi de Boyce’un demeciyle örtüşür biçimde hakem raporunu beklediklerini ifade ederek, "Meseleyi sağlıklı biçimde değerlendirmek için gerekli tüm unsurları toplayacağız. Hakemin gözünden kaçan ihlalleri cezalandırmak FIFA Disiplin Komitesi’nin görevidir. 3 maçtan 2 aya kadar ceza verilebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, Suarez’in pozisyonu hakkında konuşmadan önce görüntüleri izlemek gerektiğini dile getirerek, "Suarez’in yaptığı hatalar, onun kimi basın kuruluşlarınca hedef alındığı gerçeğini değiştirmez" değerlendirmesinde bulundu.

Maçın ardından istifasını açıklayan İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli, "Olayla ilgili görüntüleri izlemedim ama Chiellini’nin omzundaki ısırık izlerini gördüm" yorumunu yaptı.

İtalyan futbolcu Chiellini ise ülkesinin Rai televizyonuna yaptığı açıklamada, Suarez’in pozisyon sonrası kendisini açıkça yere attığını çünkü yapmaması gereken bir şey yaptığının farkında olduğunu söyleyerek, "Suarez’in oyundan atılmaması inanılır gibi değil. Her şey ortada" dedi.

FIFA’nın Suarez’e yaptırımı ne olacak?

2013 yılındaki İngiltere Premier Ligi maçında Chelseali savunma oyuncusu Branislav Ivanovic’in kolunu ısırdığı gerekçesiyle 10 maç ve Ajax forması giydiği 2010’da PSV Eindhoven’dan Otman Bakkal’ı ısırdığı için 7 maç cezaya çarptırılan 27 yaşındaki Suarez’in üçüncü "ısırma" vukuatından ceza alıp almayacağı, alacaksa da cezanın ne olacağı merak konusu.

Bugüne kadar Dünya Kupası tarihinde verilen en ağır cezayı İtalyan Mauro Tassotti almıştı. ABD 1994’te İspanyol Luis Enrique’nin burnuna dirsek atan İtalyan futbolcu, 8 maçlığına futboldan men edilmişti.

Haberin Devamı

LUIS SUAREZ İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ