MENÜ

Sualtında ilk zafer

Dünyanın en zor sporlarından biri olan sualtı ragbisinde Erkek Genç Milli Takımımız tarih yazdı. İlk kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlılar, rakiplerini gol yağmuruna tutup, zirvenin sahibi oldu.

Sualtında ilk zafer

Norveç’in Sandefjord kentinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası’na ilk kez katılan Sualtı Ragbisi Erkek Genç Milli Takımımız, tarihi bir başarıya imza atarak ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Prof. Dr. Levent Cavaş’ın kafile başkanlığı ve Tarkan Laleli’nin antrenörlüğündeki 13 sporcudan oluşan Milli Takımımız, şampiyona maçlarında sürpriz bir çıkışla, favori gösterilen takımları farklı skorlarla geçerek gücünü, altın madalya ile taçlandırdı. Almanya’yı 3-0, Finlandiya’yı 10-0 ve Danimarka’yı 22-0’la geçen Genç Milli Takımımız, bu skorlarla grup maçlarından rakiplerini adeta gole boğarak ve hiç gol yemeden çıkmayı başardı.

Almanya’yı devirdik

Şampiyona’nın sürpriz ülkesi olan Türkiye, yarı finalde karşılaştığı ev sahibi Norveç’i 10-1’lik skorla geçerek grup maçlarında 3-0 yendiği Almanya ile finalde eşleşti. Heyecanın dorukta olduğu final maçının 30 dakikalık normal süresi 1-1’lik skorla sonuçlanınca, şampiyonluk maçında altın gol uzatmasına gidildi. Uzatmalarda altın gol, Ay-Yıldızlılar’ın başarılı oyuncularından Fırat Kavak’tan geldi. Böylece grup maçlarında mağlup ettiği Almanya’yı finalde de 2-1 yenen Erkek Genç Milli Takımımız sualtı ragbisinde ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanarak tarihe geçmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ