MENÜ

Stoke City sahasını büyütüyor

Stoke hocası Mark Hughes eski hoca Tony Pulis zamanında oynadıkları 100X66 metre yerine Brittania stadının ölçülerini 105x66 metre olarak değiştiriyor.

Stoke City sahasını büyütüyor

Stoke City Uefa tarafından 2011 senesinde Avrupa kupasında oynayacakları maçlarda lig maçlarını oynadıkları sahanın boyutlarını değiştirmesini iistemişti. Beşiktaş'ın Stoke ile oynadığı maçta saha kenarında iki çizgi gören taraftarlar bu görüntüyü hayretle karşılamıştı.

Stoke City hocası Tony Pulis Premier Lig'deki maçlarını 100 metreye 66 metre boyutundaki Britannia stadında oynamış ve Rory Delap'ın attığı uzun taç atışlarıyla kendilerine avantaj sağlamışlardı.

Yeni hoca Mark Hughes gelecek sezon sahanın ölçülerinin 105 metreye 66 metre ebatlarına çıkarılmasını istedi. Hughes sahanın büyümesi ve çimlerin kısa kesilmesinin takımına oynatacağı bol paslı sistem için gerekli olduğunu belirtti.

PREMİER LİG'DEKİ DİĞER TAKIMLARIN SAHA ÖLÇÜMLERİ


20 Premier lig takımı 105x68 boyutlardaki sahada oynuyor. Bu takımlar Arsenal,Aston Villa,Hull,Man.City,Man.United,Newcastle,Southampton,Sunderland,Swansea ve West-Brom

Diğer 10 takıma göre daha ufak ebatlı sahalarda oynayan Tottenham 100x67,Stoke ve QPR en küçük ölçü olan 100x66 ebatlardaki sahalarında maçlarını oynuyor

Edip Adanır / Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ