MENÜ

Stoke City başkanı: Türk futbolcuları transfer etmek istiyoruz

İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City Kulübü Başkanı Pere Coates, futbolda istikrardan yana olduğunu ve hiç bir teknik adamın ve yöneticinin kulübün önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Coates ayrıca Tuncay Şanlı ile çalıştıklarını ve herhangi bir Türk futbolcuyu kadrolarına katmak istediklerini ifade etti.

Stoke City başkanı: Türk futbolcuları transfer etmek istiyoruz

Türkiye'ye bir dizi ziyaretler ve gezmek için gelen İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Stoke City Kulübü Başkanı Pere Coates, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Türk menajer Tolgahan Tuğlu ile bir araya gelen Başkan Peter Coates hem Türkiye'deki futbolla ilgili hem de genç futbolcular hakkında bilgi aldı.

İstanbul'u çok sevdiğini belirten başkan Peter, kendisi için Türkiye'nin futbol ülkesi olduğunu belirterek, burada futbolun daha gelişeceğine inandığını ifade etti.

"STOKE CITY'YE GÜÇ VERECEK BİR TÜRK FUTBOLCUYU KADROMUZA KATMAK İSTERİZ"

Şu anda Türkiye'den herhangi bir transfer çalışmaları olmadığını ama bunun da olmayacağı anlamına gelmediğini ifade eden başkan Coates, "Stoke City takımına güç verecek herhangi bir Türk futbolcuyu kadromuza katmak isteriz. Zamanında Tuncay Şanlı gibi bir futbolcu ile çalıştık. Kendisi çok iyi bir futbolcuydu. Aynı onun gibi bize yararlı olabilecek ve maddi olarak karşılayabileceğimiz oyuncuları kadromuza katmak isteriz" dedi.

"FUTBOLDA HER ZAMAN İSTİKRARDAN YANAYIZ"

Kendisinin her zaman istikrardan yana olduğunu belirten Coates, "Biz Stoke City olarak bundan önceki menajerimizle 6 sene önce çalışmıştık. Şu anki menajerimizle 3 senedir çalışıyoruz. Ama her zaman bu mümkün olmuyor. Birbirinizden karşılıklı beklentiniz karşılandığı zaman devam etmekten yanayız. Bazı başarı kıstasları herkese göre değişir. Bazı kararlar alınabiliyor. Sürekli ilerlemekte istikrarla gelecektir. Önceki senelerde ligi 9. sırada tamamlamıştık. Şu anda da ligin ilk yarısını bu şekilde bitirirsek bizim için başarılı kabul edilebilecek bir başarı. Aynı zamanda bir diğer bir konuda taraftarların ne düşündüğüdür. Taraftarlar başarılı olduğumuzu düşündükçe oyun daha güzel hale geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş ile bir maç yaptığımızda taraftarlarında oyunu ne kadar güzel bir hale getirdiğini gördük" diye konuştu.

"AVRUPA'DA DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLU OYNANIYOR"

Avrupa'da Dünya'nın en iyi futbolu oynandığını vurgulayan başkan Coates, "Latin Amerika da muazzam futbol oynayan ülkeler var. Ama kulüp futbolu olarak baktığımızda Avrupa bu mücadelenin en sert geçtiği yer. Bu nüfus da bir ülke için. Yetenek anlamında herhangi bir zorluk çektiğinizi düşünmüyorum. Önemli olan bu yetenekleri bulmak, değerlendirmek. Önce Türkiye'deki rekabeti arttırmak. Türkiye'deki rekabet arttıkça Avrupa'daki başarıda artacaktır. Aynı zamanda istikrarı da getirecektir" ifadelerini kullandı.

"ŞAHISLAR GEÇİCİDİR, KULÜPLER KALICIDIR"

İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City Kulübü'nün Başkanı Pere Coates, her zaman kulübün önde olması gerekiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Hiç bir zaman çalıştırıcılar teknik heyet ve futbolcular kulübün önünde olmaması gerekir. Çünkü onlar gidici kulüp ise kalıcıdır. Stoke City olarak biz bu yıl 150. yılımızı kutladık. İngiltere'nin en eski ikinci kulübüyüz. Ana tema her zaman taraftarlardır. Kulüplerini desteklerler hocaların veya şahısların iyi olduğu zamanlar olabilir. Jose Mourinho bu sene iyi bir başlangıç yaptığı söyleyemeyiz. Ama bu kulübün tarihini etkileyecek bir şey değil. Şahıslar geçicidir, kulüpler kalıcıdır."

İHA - MEHMET SELMAN BEKTAŞ - MEHMET ŞİRİN TOPALOĞLU

Haberin Devamı
YORUM YAZ