MENÜ

Steven Gerrard futbolu bıraktı!

Liverpool denilince akla gelen ilk isim, futbolun dahi çocuğu Steven Gerrard, kariyerini noktaladığını açıkladı. 19 yılda taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin gönlünü kazanan efsane kaptan, yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı İstanbul’u asla unutmayacağını söyledi.

Steven Gerrard futbolu bıraktı!

Bir efsane daha futbol kariyerine son noktayı koydu. İngiliz futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerin başında gelen Steven Gerrard, 36 yaşında futbola veda ettiğini açıkladı. 19 yıllık aktif kariyerine yüzlerce kupa ve kişisel başarı sığdıran efsane kaptan, Aralık sonunda MLS ekibi LA Galaxy ile imzaladığı sözleşmenin bitimiyle birlikte futbol sahnesinden çekilecek.

Liverpool efsanesi

Gerrard, isminin özdeşleştiği ve 710 kez giydiği Liverpool formasıyla çok sayıda başarıya imza attı. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Liverpool ile İtalyan ekibi Milan arasında 2005 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçında forma giyen Gerrard, 3-0 geriye düştükleri mücadelede takımı adına 54. dakikada ilk golü atan isimdi. İtalyan ekibi karşısında durumu 3-3’e getiren ve rakibine penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Liverpool, kaptanı sayesinde kupayı müzesine götürdü.

‘İstanbul’un anlamı büyük’

Bir İngiliz kanalında bir diğer İngiliz futbol efsanesi Gary Lineker’e demeç veren ve kariyerinde birçok güzel anısı bulunduğu için şanslı olduğunu belirten Gerrard, “Liverpool, milli takım ve Los Angeles’ta geçirdiğim her an için minnettarım. Özellikle Liverpool formasıyla İstanbul’da kazandığımız Şampiyonlar Ligi Kupası’nın benim için anlamı çok büyük. O atmosferi ve şehri asla unutamam” ifadelerini kullandı. Emeklilik planlarına ilişkin yakın zamanda bir açıklama yapacağını söyleyen Gerrard, daha önce verdiği bir demeçte, aktif spor yaşantısı sonrası Liverpool’un teknik kadrosunda çalışabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ