MENÜ

Spordan meclise

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ardından yeni dönemde TBMM’de spor camiasından tanıdık isimler yer alacak. Eski milli futbolcu Alpay Özalan AK Parti’den İzmir milletvekili olurken, eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da AK Parti’den Sakarya milletvekili seçildi.

Spordan meclise

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için önceki gün sandık başına gitmişti. 24 Haziran’da gerçekleştirilen sonuçlara göre Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.55 oy oranı ile yeni sistemin ilk kazananı olmuştu.

Seçimlerin ardından TBMM’de yer alan milletvekili sayıları ve bazı isimleri de değişti. Sonuçlara göre AK PARTİ 293, CHP 146, HDP 67, MHP 50, İYİ PARTİ ise 44 milletvekili ile TBMM’de bulunacak.

Mecliste spor camiasından da tanıdık isimler yer alacak.

Sancaklı devam edecek

Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan ve son olarak U21 Milli Takımımız’ın teknik direktörlüğünü yapan Alpay Özalan, AK Parti’den İzmir milletvekili seçilirken, geçtiğimiz haftalarda spor kariyerini sonlandıran milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da AK Parti’den Sakarya milletvekili oldu.

Geride bıraktığımız dönemde de MHP milletvekili olan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, MHP Kocaeli milletvekili görevini sürdürecek.

AK Parti’den Trabzon milletvekili adayı olan dünya şampiyonu eski milli güreşçi Selçuk Çebi ise meclise giremedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ