MENÜ

Spor müzesinden kabul salonuna!

2003'ten bu yana açılmayı bekleyen 'Devlet Spor Müzesi ve Bilgi Bankası'nın yer aldığı İstanbul Taksim'deki bina bürokrasi engeline takıldı. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç için kabul salonu haline getirilmeye hazırlanan binadaki Türk spor tarihine ait malzemeler ortadan kayboldu

Spor müzesinden kabul salonuna!

Tam 12 yıldır hizmete girmeyi bekleyen ‘Devlet Spor Müzesi ve Bilgi Bankası’nın yer aldığı tarihi bina yine bürokrasiye takıldı. Olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçilerin madalyalarının, ailelerinden gelen özel eşyaların sunulacağı, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa, İstanbulspor, Beykozspor’a ait standların açılacağı, resimlerin sergileneceği ve en önemlisi herkesin başta Türk futbol tarihi olmak üzere tüm spor branşları hakkında bilgi edinebileceği müze, maalesef hiç açılamadı.

Yeniden ihaleye çıkarıldı

İstanbul Valisi Erol Çakır, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı arasında 2000 yılında yapılan devlet anlaşmasıyla, Taksim Sıraselviler’deki Romanya Konsolosluğu’nun yanındaki tarihi binanın restorasyonu 2002’de tamamlanarak, ‘Devlet Spor Müzesi ve Bilgi Bankası’ olarak hizmete sunulmak adına, 2003 mart ayında hazır hale getirildi. Ancak 2003-2015 arası hiç faaliyete geçmeyen ‘Spor Müzesi’ binası, şimdilerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın İstanbul’daki ziyaretleri sırasında kabul binası olarak kullanılmak için ihaleye çıkarıldı.

Bayram: Devlet güvenilirliği nerede

2000’de yapılan devlet anlaşmasına imza atan isimlerin başında gelen, o dönemde İstanbul Gençlik ve Spor il Müdürü görevinde bulunan ve şu anda MHP Niğde Milletvekili olan Vedat Bayram, bu kararın Türk sporu adına geri bir adım olduğunu belirtti. O dönemde hükümetin değiştiğini, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne Mehmet Atalay ve Spor Bakanı görevine de Mehmet Ali Şahin’in getirilmesiyle, ‘Spor Müzesi’nin açılışının iptal edildiğini anlatan Bayram, “Soruyorum... 2000’de devlet anlaşmasının altına imzalar atıldı. Bunların hükmü nerede! Devletin güvenilirliği nerede! İçindeki tarihi malzemeler nerede! Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum; Türk sporunun kalkınması ve kurtulmasıyla ilgili Türk spor hafıza merkezi olan böyle bir binanın ve müzenin bir bakana kabul salonu gibi bir nedenle değiştirilmesi, devlet geleneğine, vicdanına uygun bir hadise midir, değil midir ve bunun kabulü mümkün müdür! Yerlerdeki Türk sporunun böyle kalkınması nasıl mümkün olabilir!” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ