MENÜ

Spor Bakanı Kılıç: CAS kararı beklenmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbolcusuna olan borcu yüzünden 3 puanı silinen Samsunspor'un durumuna üzüldüğünü söyledi. Kırmızı-Beyazlı yönetimin itiraz ettiğini belirten Kılıç, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararı beklenmeli" dedi.

Spor Bakanı Kılıç: CAS kararı beklenmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç, FIFA Disiplin Kurulu’nun Samsunspor’da 2001-02 sezonunda oynayan Ben Ofosu Piasare arasındaki ihtilaf nedeniyle 3 puanın silinmesi konusuna değindi. 30 bin Dolar borcun geç ödenmesi nedeniyle Samsunspor’un 47 olan puanının 44’e düşürüldüğünü hatırlatan bakan Kılıç, "Samsunspor’un daha önceki dönemden gelen bir futbolcu borcunun geç ödenmesi dolayısıyla FİFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilmiş olan talep ve talimat doğrultusunda Samsunsporumuz’un maalesef üzülerek 3 puanı silindi. Ancak şu anda Samsunspor Yönetimi, CAS’a bu karara itiraz etmiş durumda. Buradaki sonucu bekleyeceğiz. CAS’tan çıkacak olan farklı bir karar olur ise bununla alakalı olarak tabi yine federasyonumuz o kararı açıklayacaktır" şeklinde konuştu.

'Her türlü desteği vereceğiz'

Samsun milletvekili olarak konuyu çok yakın takip ettiğini dile getirken Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tip günler yaşandığında açıklama yapanlar, aynı zamanda gelip de (takıma bir takım destekler konusunda biz de varız) diyenleri ihtiyaç olduğu zaman görmek istiyoruz. Ben hiçbir şekilde Samsunspor’un siyaset içinde kullanılmaması duruşumu ortaya koyuyorum. Ben futbolcularımız, teknik heyetimiz ve yönetimimiz moralini bozmadan bugüne kadar nasıl yoğun bir çaba sarfederek çalıştılarsa aynı şekilde devam edecekler. Biz de onlara her türlü elimizden gelen desteği vereceğiz."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ