MENÜ

Şov yeniden başlıyor

Attığı unutulmaz goller, sırtladığı takımlar, kabusu olduğu stoperler... Süper Lig’in ilk Yunan oyuncusu ‘son’ olmaya geliyor. Sivasspor’la anlaşan Theofanis Gekas, bir tarih de Yiğidolar’da yazmaya hazırlanıyor, yani şov yine başlıyor!

Şov yeniden başlıyor

Samsunspor formasıyla tanıdık onu... Yabancı hayranlığımız hep farklı. Ancak Türkiye’ye gelen ilk Yunan oyuncu olması hem o hem de futbolseverler için yeni bir heyecandı. Ara transferde Karadeniz ekibine katıldığında sene 2012’ydi. 11 maçta 8 gol attı, 2 asist yaptı. Bu muhteşem performansı takımını ligde tutmaya yetmedi belki ama o, gönülleri kazanmayı başardı. Gözyaşlarıyla kulüpten ayrılırken yeniden Türkiye’yle yollarının kesişeceğinden emindi. Öyle de oldu. 6 ay sonra döndü. Sorumluluğu yine büyüktü. Çünkü tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Akhisar küme düşüyordu.

Ne Zeus ne Perseus!

Ancak Yeşil-Siyahlılar’a o kadar kısa sürede sürede uyum sağladı ki 15 maçta attığı 12 golle takımı ligde tuttu. Adına tezahüratlar yapıldı, ‘Gol Tanrısı’ lakabını aldı. Ege’de çok mutluydu, çünkü istediği zaman ülkesine Yunanistan’a tekneyle geçiyordu. Haftada iki gün idmana çıkmama, takımdaki en yüksek parayı -arkadaşlarının da rızasıyla- almak gibi kapitülasyonlara sahipti. Sezon sonu ise istediği maddi karşılığı göremeyince Konya’ya gitti. Sezonu 24 maçta 13 golle bitirdi. Konya’yla ipleri kopardı, adı yine birçok takımla anıldı. Ancak onun tercihi yine ‘Papaz’ olarak ayrıldığı Akhisar’dı.

87 maç, 50 gol

İkinci Akhisar dönemine de 12 gol sığdırdı. Kadro dışı kaldı, bırakmadı. Koşmadığı için eleştirildi, yüksek ücretiyle gündeme geldi. Ama o oynadığı her takıma hep aldığından fazlasını kazandırdı. Eskişehirspor’da da oynadı, maddi sıkıntılara yarım sezon dayandı. Kariyerinde Bundesliga krallığı bulunan Gekas, Süper Lig’de kral olamadı belki ama futbolunun ikinci baharında geldiği Türkiye’de müthiş istatistiklere imza attı. Dile kolay; 87 maç 50 gol... Onu bu süreçte geçen yalnızca 3 oyuncu var. Burak Yılmaz, Aatif ve Sow...

Bakkal’ı kırmadı!

Yaşı artık 36, yani yaşlı bir kurt o şimdi... Gekas şov bitti sanılıyor, ama herkes yanılıyor. Çünkü o kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor. Hem de Anadolu’nun bir başka devi Sivasspor’da. Daha önce Samsun’da ve Konya’da birlikte çalıştığı Mesut Bakkal’ı kırmayan Gekas, Yiğidolar’la anlaştı. Sezonun ikinci yarısı takımı yeniden Süper Lig’e çıkarmak için el sıkıştı. Şimdi 1. Lig’deki stoperler düşünsün...

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ