MENÜ

Sosyal medya uygulaması Kwai, Türk Kızılayı ile kan bağışı kampanyasında yer aldı

Türkiye’de henüz birkaç aylık faaliyette bulunan sosyal medya uygulaması Kwai, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekiyor.

Sosyal medya uygulaması Kwai, Türk Kızılayı ile kan bağışı kampanyasında yer aldı

27 Temmuz günü Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyasına destek olan Kwai, Kan Ver Can Ver sloganı ve etiketiyle kampanyaya kullanıcılarını davet etti. Prof. Dr. Orhan Kural’ın da gönüllülerinden biri olduğu etkinlikle, uygulamanın fenomenleri de katılım gösterdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte renkli görüntüler de meydana geldi.

Haberin Devamı

Etkinlik sonunda, Türk Kızılayı Maltepe Şubesi, Kwai Türkiye’ye teşekkür ederken, Türkiye’nin pek çok bölgesinden videolu destek mesajları da paylaşıldı.

KWAİ NEDİR ?

Kwai, temelde sosyal medya uygulaması ve video düzenleme gibi özellikleriyle diğer uygulamalardan farklı bir ara yüze ve çeşitlenebilir bir içeriğe sahip. Bununla birlikte son zamanlarda artık video gerçekliğini artırıcı bir araç olarak kullanılan arttırılmış gerçeklik (AR) avantajlarıyla da çok işlevli bir yapıya sahip. Hikaye ve anı biriktirirken, bunları daha özel ve özgün hale getirebilme olanağını sunuyor Kwai. Bununla birlikte, sosyal medya felsefesine, doğru kullanımla yön verebilecek özel bir algoritmayı da barındırıyor.

DÜNYA GENELİNDE 700 MİLYON KULLANICI

Haberin Devamı

Çin dışında Tayvan, İngiltere, Amerika, İspanya, Güney Kore, Japonya, Tayland, Malezya, Endonezya, Rusya, Filipinler, Brezilya, Vietnam, İspanya ve Hindistan’da da faaliyet gösteriyoruz. Dünya geleninde 800 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcımız olan Kwai, hitap ettiği her ülke için, o ülkeye göre çeşitlendirilmiş bir içerik de sunuyor. Türkiye’de ise beş ay gibi kısa bir sürede 10 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısı olduğu bilgisine ulaşıyoruz.

Kwai, Türkiye operasyonundaki gelişme oranıyla diğer ülkeler arasında da birinciliğini koruyor. Çin’deki genel merkezinde 5 bin kişilik çalışana sahip ve 18 milyar doları aşkın piyasa değeriyle en büyük online uygulama şirketlerinden biri olan Kwai, Türkiye’de de bir dönem ayın en çok indirilen ve kullanılan programı oldu.

YORUM YAZ