MENÜ

Sosyal aktivitesi tutkuya dönüştü

Kadın Milli Hokey Takımı’nın oyuncusu Sinem Alpakan, 13 yıl önce sosyal bir aktivite olarak başladığı hokeyin kendisinde tutku haline geldiğini söyledi.

Sosyal aktivitesi tutkuya dönüştü

Sinem Alpakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aile dostlarının aracılığıyla hokeyle tanıştığını ve 10 yıldır milli formayı giydiğini ifade etti. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunu milli sporcu, hokeyin Türkiye’de popüler bir spor olmadığını dile getirdi. Eski milli hokeyci Gazel Güven’in aile dostları olduğunu belirten 24 yaşındaki Sinem, "Hocam, babamla iletişime geçiyor. O sırada 10 yaşındaydım. 2005 yılında sosyal aktivite olarak hokeye başladım ama sonra bende bir tutkuya dönüştü. 2018 yılındayız ve 13 senedir aktif olarak hokeye devam ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Aslında bilmeden hokeye başladım"

Futbolu çok sevdiğini, hokeyin de bu branşa çok benzemesi nedeniyle tercihinde etkili olduğunu aktaran Sinem, şöyle konuştu:

Aslında bilmeden hokeye başladım. Futbola çok benzer oluşu, Avrupa’da çok elit ve popüler bir spor olması... Futbolu çok seviyorum. Küçükken mahallede erkeklerle futbol maçı yapardım. Hokeyi futbola çok benzetiyorum. Çalım, gol ve kuralları çok benziyor. Seyir zevki de üst düzeyde. Bu yüzden hokeye tutuldum. Futbola olan ilgim, hokeyi seçmemi etkiledi.

Kariyerini Bolu Belediyespor’da sürdüren Sinem Alpakan, "Bağlum Belediyespor ile Avrupa şampiyonluğu ve ikinciliği yaşadım. Bolu Belediyespor’da da Avrupa şampiyonu olduk. Aynı zamanda bu senenin Süper Lig şampiyonuyuz. Bundan dolayı seneye yine Avrupa’ya gideceğiz. Challenge 1’de seneye tekrar oynayacağız. Üke olarak ceza aldık bu sene bir üst tur olan Trophy’ye çıkamadık ama seneye yine favori olarak çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Hedef olimpiyatlar

Sinem Alpakan, milli takım olarak hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Olimpiyatlarda yer almak istediklerini vurgulayan Sinem, "Bu hedefimi gerçekleştiremesem bile ilerleyen dönemlerde hokeyi bıraktıktan sonra başarılı sporcular yetiştirmek istiyorum. Antrenörüm nasıl benim elimden tuttuysa ben de birçok sporcunun elinden tutmak isterim." diye konuştu.

Yurt dışında oynamayı çok istediğini kaydeden Sinem, "Biz 100 yıllık ülkelerle mücadele ediyoruz. Yavaş yavaş sesimizi duyuruyoruz. Oradan öğrendiklerimle ülkemdeki hokeye katkı sunacağımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kadına taciz ve şiddet

Sinem Alpakan, kadınlara yönelik taciz ve şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti. "Kadınların her alanda aktif olması gerekiyor." diyen Sinem, şunları kaydetti:

Kadınlara yönelik taciz ve şiddete ilişkin diyecek bir kelime bulamıyorum. Bunları yapanları da dünyaya getiren bir kadın. Onu düşünseler tamamen her şeyin temel noktasını oluşturabilirler. Bunları ülkemizde barındırmamalıyız. En ağır şekilde cezalandırmalıyız.

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR

Haberin Devamı
YORUM YAZ