MENÜ

Sosa coştu bir kere

Duran topların usta ismi, Rizespor kalecisi Itandje’ın fotoğrafını çekti! Bu sezon frikikten 3. golünü atan Arjantinli, son maçlarda ortaya koyduğu muhteşem futbol ve yaptığı asistlerle de Kara Kartal’ı uçuran isim oldu.

Sosa coştu bir kere

Kritik gollerin adamı Arjantinli yıldız Jose Sosa, Rize Didi Stadı’nda yine sahnedeydi. Karşılaşmanın 16. dakikasında kaleye yakın bir mesafeden kazanılan frikikte topun başına geçen tangoconun enfes vuruşu, Çaykur Rizespor kalecisi Itandje’ı çaresiz bırakarak ağlarla buluştu. Şampiyonluk savaşı veren Beşiktaş’ta maçın kilidini açan isim olan Arjantinli orta saha, bu sezon 5. golünü kaydederken, bu gollerinin 3’ünü frikikten rakip filelere yolladı. 14. haftada Kayseri deplasmanında duran toptan ağları sarsan Sosa, 18. haftada ise Mersin İdmanyurdu karşısında serbest vuruştan kaydettiği golle Beşiktaş’a hayat verdi. Son olarak Çaykur Rizespor karşısında jeneriklik frikik golünün altına imzasını atan yıldız oyuncu, duran toplardaki ustalığını bir kez daha gözler önüne serdi.

11 MAÇTA 12 GOLE KATKI

Bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de 21 maça çıkan deneyimli oyuncu 5. golüne imza atarken, bir yandan da yaptığı asistlerle Kartal’ı sırtlamayı sürdürüyor. Son 11 maçta kaydedilen 12 gole ayrıca 7 asistle destek veren 30 yaşındaki futbolcu, Siyah-Beyazlı takıma şampiyonluk yolunda en çok katkı yapan isimlerin başında geldi.

'FRİKİK KONSANTRASYON İŞİ'

Çaykur Rizespor’a karşı kaydettiği frikik golü hakkında duygularını paylaşan Arjantinli yıldız Jose Sosa, “Frikiklere genel olarak çalışıyorum. Böyle anlarda iyi konsantre olmak lazım. Frikik tam bir konsantre işidir. Maç maç değil her zaman çalışmalarıma devam ediyorum. Benim istatistiklerim önemli değil. Asıl olan Beşiktaş’ın başarısıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ